Svenske kyllingeköttbullar

Billede
Svenske kyllingeköttbullar

Svenske kyllingeköttbullar

Kødbollerne er vel næsten vores svenske naboers hofret. Her skifter vi det klimatunge oksekød ud med kylling og og giver kødbollerne en honning-sennep-glasering, så de bliver lækre blanke og saftige.
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Æg
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Portioner
20

Ingredienser

Fars

Røde linser, tørrede
360 g
Knoldselleri, revet
480 g
Kylling, hakket
960 g
Løg, finthakket
175 g
Hvidløg, revet
16 g
Hvedemel
150 g
Æg
275 g
Rapsolie
Salt & Peber

Glace

Honning
250 g
Vand
250 g
Sennep, grov
400 g
Æblecidereddike

Sådan gør du

Kog linserne i letsaltet vand i ca. 9 minutter, så de stadig er løse. Hæl vandet fra og kom koldt vand på og lad dem køle af. 

Vend det revne knoldselleri med olie, salt og peber, og bag blandingen gylden i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Rør i det en gang undervejs. Rør den hakkede kylling elastisk med salt og peber på en røremaskine i 3-5 minutter. Husk den gerne må få nogle tæsk.

Tilsæt løg, hvidløg, linser og knoldselleri, og rør farsen ensartet ved moderat hastighed. Tilsæt hvedemel og æg for at få en lind og sammenhængende fars. Hvis farsen er for fast, tilsæt lidt vand.

Sæt farsen til hvile i 20 minutter på køl.

Form små kugler af cirka 30 g og sæt dem direkte på smurte bageplader med kant.
Tilbered dem i ovnen ved 200 grader i 7-9 minutter. Gem stegevæsken til den brune sauce.

Kog honning og vand til en tynd sirup og tilsæt grov sennep og smag til med æblecidereddike. Vend derefter glacen med bollerne.

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter