Svenske kyllingeköttbullar

Svenske kyllingeköttbullar
Ingredienser
Fars
Glace
Sådan gør du
Kog linserne i letsaltet vand i ca. 9 minutter, så de stadig er løse. Hæl vandet fra og kom koldt vand på og lad dem køle af.
Vend det revne knoldselleri med olie, salt og peber, og bag blandingen gylden i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Rør i det en gang undervejs. Rør den hakkede kylling elastisk med salt og peber på en røremaskine i 3-5 minutter. Husk den gerne må få nogle tæsk.
Tilsæt løg, hvidløg, linser og knoldselleri, og rør farsen ensartet ved moderat hastighed. Tilsæt hvedemel og æg for at få en lind og sammenhængende fars. Hvis farsen er for fast, tilsæt lidt vand.
Sæt farsen til hvile i 20 minutter på køl.
Form små kugler af cirka 30 g og sæt dem direkte på smurte bageplader med kant.
Tilbered dem i ovnen ved 200 grader i 7-9 minutter. Gem stegevæsken til den brune sauce.
Kog honning og vand til en tynd sirup og tilsæt grov sennep og smag til med æblecidereddike. Vend derefter glacen med bollerne.
Serveringsforslag
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter