Syltet græskar/gulerødder

Billede
Syltet græskar/gulerødder

Syltet græskar/gulerødder

Syltede grøntsager er søde, syrlige, skarpe og sprøde, og farverne er smukke. De udgør derfor en sanselig oplevelse ved måltidet. Du kan vælge at lave syltearbejdet sammen med børnene.
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Klimatal
4.80
Portioner
10

Ingredienser

Græskar eller gulerødder
200 g
Eddike
3 dl
Sukker
2 dl
Vand
1 dl
Laurbærblade
1 stk

Sådan gør du

Lav tynde bånd af græskar eller gulerod med en grøntsagsskræller/kartoffelskræller eller på et mandolinjern. Kom strimlerne i et rengjort syltetøjsglas.
Kog eddike, sukker og vand op i en gryde, til sukkeret er opløst.
Hæld den varme lage over grøntsagerne, sæt låg på og lad det trække til næste dag.
Opbevar derefter syltegalsset på køl og server til rugbrødsmadder eller som skarpt, sprødt og syrligt tilbehør.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
465 kJ
Kulhydrater
26,5 gram
Proteiner
0,5 gram
Fedtstof
0,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter