Syltet græskar/gulerødder
Billede

Syltet græskar/gulerødder
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Klimatal
4.80
Portioner
10
Ingredienser
Græskar eller gulerødder
200 g
Eddike
3 dl
Sukker
2 dl
Vand
1 dl
Laurbærblade
1 stk
Sådan gør du
Lav tynde bånd af græskar eller gulerod med en grøntsagsskræller/kartoffelskræller eller på et mandolinjern. Kom strimlerne i et rengjort syltetøjsglas.
Kog eddike, sukker og vand op i en gryde, til sukkeret er opløst.
Hæld den varme lage over grøntsagerne, sæt låg på og lad det trække til næste dag.
Opbevar derefter syltegalsset på køl og server til rugbrødsmadder eller som skarpt, sprødt og syrligt tilbehør.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
465 kJ
Kulhydrater
26,5 gram
Proteiner
0,5 gram
Fedtstof
0,1 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter