Syltet gul blomkål

Billede
Syltet gul blomkål

Syltet gul blomkål

Syltede grøntsager er søde, syrlige, skarpe og sprøde, og farverne er smukke. De udgør derfor en sanselig oplevelse ved måltidet. Du kan vælge at lave syltearbejdet sammen med børnene.
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Klimatal
4.50
Portioner
10

Ingredienser

Blomkål, i små buketter
½ stk
Eddike
3 dl
Sukker
2 dl
Vand
1 dl
Karry eller gurkemeje
1 tsk

Sådan gør du

Bræk blomkål i små buketter og skær stokken i tern.
Kog eddike, sukker, vand og karry/gurkemeje op i en gryde, til sukkeret er opløst.
Kom blomkålsbuketterne i gryden, og giv dem et kort opkog i lagen.
Kom blomkålen i et rengjorte syltetøjsglas, og hæld lagen over. Sæt låg på og lad det trække til næste dag.
Opbevar derefter sylteglasset på køl og server til rugbrødsmadder eller som skarpt, sprødt og syrligt tilbehør.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
418 kJ
Kulhydrater
23,1 gram
Proteiner
1,0 gram
Fedtstof
0,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter