Syltet gul blomkål
Billede

Syltet gul blomkål
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Klimatal
4.50
Portioner
10
Ingredienser
Blomkål, i små buketter
½ stk
Eddike
3 dl
Sukker
2 dl
Vand
1 dl
Karry eller gurkemeje
1 tsk
Sådan gør du
Bræk blomkål i små buketter og skær stokken i tern.
Kog eddike, sukker, vand og karry/gurkemeje op i en gryde, til sukkeret er opløst.
Kom blomkålsbuketterne i gryden, og giv dem et kort opkog i lagen.
Kom blomkålen i et rengjorte syltetøjsglas, og hæld lagen over. Sæt låg på og lad det trække til næste dag.
Opbevar derefter sylteglasset på køl og server til rugbrødsmadder eller som skarpt, sprødt og syrligt tilbehør.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
418 kJ
Kulhydrater
23,1 gram
Proteiner
1,0 gram
Fedtstof
0,2 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter