Trekornsgrød med græskaræblecreme

Billede
Trekornsgrød med græskaræblecreme

Trekornsgrød med græskaræblecreme

Grød er god børnemad. Med brug af forskellige korntyper og toppings, bliver grød til enkle, sunde og mættende måltider. Husk altid fedtstoffet og forskellige toppings, som bidrager med farve, smag og konsistens.
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Indeholder
Gluten
Mælk
Klimatal
3.70
Portioner
10

Ingredienser

Trekornsgrød

Havregryn, finvalsede
165 g
Rugflager
165 g
Speltflager
100 g
Vand
7 dl
Sødmælk
1 liter
Salt

Græskaræblecreme

Hokkaidogræskar, i tern
1/4
Æble, groft skåret
1 stk
Dadler, uden sten
8 stk
Kanel, stødt 
1 tsk
Olie
2 spsk
Vand
4 dl

Rugbrødsknas

Rugbrød
2 skiver
Olie
1,5 spsk

Sådan gør du

Trekornsgrød

Bring gryn, flager og vand i kog i en gryde under låg.
Rør mælken i og kog grøden, så den har en passende konsistens. Smag til med lidt salt.
Inden servering kan grøden justeres med lidt mere varm mælk eller vand for at få den ønskede konsistens.

Græskaræblecreme

Halvér græskar, fjern kernerne og skær græskarkødet i grove tern. Skræl æble og fjern kernehuset. Kom græskar, æble, dadler, krydderier og vand i en gryde, og lad det hele koge ved svag varme under låg i ca. 30 minutter, til alt er mørt.
Tilsæt olien og stavblend det hele til en ensartet masse.
Lad cremen køle ned inden servering til trekornsgrøden.

Rugbrødsknas

Smuldr rugbrødet mellem fingrene. Læg det på bagepapir, og bag brødet i ovnen ved 170 grader i 10-15 minutter, til det er sprødt.
Lad knasen køle af og kom det i en lufttæt beholder, indtil det skal bruges.

Servér grøden med græskaræblecreme og rugbrødsknas som topping. Lad evt. børnene selv tage topping fra små skåle og putte på deres grød.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
421 kJ
Kulhydrater
13,2 gram
Proteiner
3,1 gram
Fedtstof
3,4 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter