Trekornsgrød med græskaræblecreme

Trekornsgrød med græskaræblecreme
Ingredienser
Trekornsgrød
Græskaræblecreme
Rugbrødsknas
Sådan gør du
Trekornsgrød
Bring gryn, flager og vand i kog i en gryde under låg.
Rør mælken i og kog grøden, så den har en passende konsistens. Smag til med lidt salt.
Inden servering kan grøden justeres med lidt mere varm mælk eller vand for at få den ønskede konsistens.
Græskaræblecreme
Halvér græskar, fjern kernerne og skær græskarkødet i grove tern. Skræl æble og fjern kernehuset. Kom græskar, æble, dadler, krydderier og vand i en gryde, og lad det hele koge ved svag varme under låg i ca. 30 minutter, til alt er mørt.
Tilsæt olien og stavblend det hele til en ensartet masse.
Lad cremen køle ned inden servering til trekornsgrøden.
Rugbrødsknas
Smuldr rugbrødet mellem fingrene. Læg det på bagepapir, og bag brødet i ovnen ved 170 grader i 10-15 minutter, til det er sprødt.
Lad knasen køle af og kom det i en lufttæt beholder, indtil det skal bruges.
Servér grøden med græskaræblecreme og rugbrødsknas som topping. Lad evt. børnene selv tage topping fra små skåle og putte på deres grød.
TIP
Grækaræblecreme kan holde sig en uges tid på køl og egner sig også til frost. Så lav gerne en større portion og frys ned i små portioner, så du har til en anden dag.
Cremen kan også bruges som pålæg til boller og brød.
TIP
Rester af grøden kan bruges til kold grød. Her erstatter grøden havregryn og æblemost.
Næringsindhold pr. 100 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter