Sanser & Smage

Vi bruger alle vores sanser, når vi spiser. Sanseoplevelsen starter allerede, når du ser og måske dufter maden. Du begynder automatisk at overveje, hvordan det mon smage, hvordan konsistensen mon er, og om det er noget nyt eller genkendelig.

Kalvebod Fælled Skole har i samarbejde med Rasmus Bredahl udviklet undervisningsmaterialet "Sanser og Smage". Materialet kan bruges i madskolen, men er målrettet lærere, der gerne vil undervise i sanser og smage.

I materialet finder du en række forsøg, som kan laves med eleverne og dermed giver dem en forståelse af hvad smage er og hvordan de påvirker hinanden samt hvordan alle vores sanser er på spil. når vi spiser. Man behøver ikke lave alle forsøg, men blot lave dem der giver mening ind i undervisningen.

For hvert forsøg er der en side med billede og tekst, som kan hænges op og dermed givet et overblik over vores sanser og de 5 grundsmage.

Håber det kan inspirere til en anderledes undervisning :-)