Vejviser til det gode madliv i dagplejen

Børns mad- og måltidsvaner er et fælles ansvar mellem forældre, tilsynsførende og jer som dagplejere. I er en vigtig rollemodel for børnene og er hver dag med til at lægge grundstenene for de gode madvaner, der varer livet igennem.

Måltidet i dagplejen er både madglæde, ernæring, et socialt samlingspunkt og et pædagogisk udviklingsrum. At have en grundlæggende viden om ernæring og sundhed er en nødvendighed, når man har med mad til småbørn at gøre. Det skaber et godt afsæt for, at kunne fokusere på alt det dejlige og lystbetonede ved mad og måltider.
 

I samarbejde med Meyers Madhus har vi fået udviklet et Mad- og Måltidskodeks for dagplejere i Københavns Kommune. Kodekset beskriver både det, der foregår i køkkenet; såsom planlægning, indkøb og madlavning og det, der foregår ved spisebordet, som
omhandler madmod, involvering og selvhjulpenhed. Bagerst i kodeks finder I en samling af opskrifter, der giver gode idéer til velsmagende og simple retter udviklet særligt til jer som dagplejere.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.