Æblegrød

Billede
Æblegrød

Æblegrød

En syrligsød frugtgrød. Sørg for at bruge en æblesort, der kan koge ud, f.eks. Belle de Boskoop, Ingrid Marie eller Discovery.
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
0.60
Portioner
20

Ingredienser

Æbler
2500 g
Vand
3 liter
Sukker
60 g
Vaniljestang
2 stk
Citronskal, i strimler

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Skær æblerne i kvarter, befri dem for kernehuse, og skær æblerne i grove tern.

Kom æblerne i en gryde med vand, rørsukker, vaniljekorn og citronskal og den tomme vaniljestang. Kog æblerne ved svag varme under låg i 10-15 minutter, til de er møre. Hvis æbleskrællen er meget tyk, kan du blende grøden let med en stavblender.

Smag evt. grøden til med ekstra sukker, og lad den køle af.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
124 kJ
Kulhydrater
6,5 gram
Proteiner
0,1 gram
Fedtstof
0,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Æblegrød med vaniljeyoghurt

Æblegrød med vaniljeyoghurt

Indeholder
Mælk