Bagte kartofler med fyld af røget skinke, sortøjebønner og palmekål i cremefraichedressing
Billede
Bagte kartofler med fyld af røget skinke, sortøjebønner og palmekål i cremefraichedressing
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Klimatal
4.10
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Bagekartofler, én til hvert barn, hele med skræl
3000 g
Sorte bønner, tørrede
400 g
Røget skinke, i tern
500 g
Palmekål, fintsnittet
500 g
Creme fraiche 18%
500 g
Bredbladet persille, grofthakket
50 g
Smør
150 g
Æbleeddike
25 g
Salt og peber
Sådan gør du
Bag kartoflerne med salt ved 185 grader i 45-50 minutter, til de er helt møre.
Kog bønnerne i rigeligt letsaltet vand i 55-60 minutter. Dræn, og afkøl.
Kom skinken og bønnerne i en skål. Damp palmekålen i en gryde i ca. 7-9 minutter, til de er møre, og krydr med lidt salt. Lad dem afkøle.
Pres væsken ud af kålen, og kom det i skålen med skinke og bønner sammen med creme fraiche og persille. Smag til med salt, peber og æbleeddike.
Lige før spisetid, halver og lav så et snit i kartoflerne, og pres dem i siderne, så de åbner sig. Kom en lille klat smør i hver kartoffel. Servér kålsalaten, så børnene selv kan dosere mængden.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
494 kJ
Kulhydrater
12,3 gram
Proteiner
4,7 gram
Fedtstof
5,1 gram
Opskriften indgår i disse retter
Bagte kartofler med fyld af røget skinke, sortøjebønner og palmekål i creme fraiche-dressing
Indeholder
Mælk