Birchermüsli
Billede
Birchermüsli
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Morgenmad
Indeholder
Gluten
Mælk
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
4.50
Portioner
20
Dagen før
Grøden skal trække natten over
Ingredienser
Havregryn, grovvalsede
500 g
Æblemost
1 liter
Citron, saft
10 g (1 spsk)
Kanel, stødt
3 g (1 tsk)
Kardemomme, stødt
3 g (1 tsk)
Yoghurt naturel
800 g
Hasselnødder, ristede, finthakkede
100 g
Æbler, groftrevet
300 g
Blåbær
200 g
Estragon, hakket
Sådan gør du
Bland havregryn, æblemost, citronsaft, kanel og kardemomme i en skål. Dæk det til, og lad det trække i køleskabet til dagen efter.
Rør yoghurten og de revne æbler i havregrynsblandingen.
Brug hasselnødder, bær og evt. estragon som topping.
TIP
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
520 kJ
Kulhydrater
17,9 gram
Proteiner
2,3 gram
Fedtstof
3,5 gram