Birchermüsli

Billede
Birchermüsli

Birchermüsli

Birchermüsli er en kold grød, som skal trække natten over. Grøden udvikler et skønt cremet udtryk, når havregrynene får tid til at suge væde til sig. Æblemost, citron og yoghurt giver en dejlig frisk og let syrlighed til grøden.
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Morgenmad
Indeholder
Gluten
Mælk
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
4.50
Portioner
20
Dagen før
Grøden skal trække natten over

Ingredienser

Havregryn, grovvalsede
500 g
Æblemost
1 liter
Citron, saft
10 g (1 spsk)
Kanel, stødt 
3 g (1 tsk)
Kardemomme, stødt  
3 g (1 tsk)
Yoghurt naturel
800 g
Hasselnødder, ristede, finthakkede
100 g
Æbler, groftrevet
300 g
Blåbær
200 g
Estragon, hakket

Sådan gør du

Bland havregryn, æblemost, citronsaft, kanel og kardemomme i en skål. Dæk det til, og lad det trække i køleskabet til dagen efter.

Rør yoghurten og de revne æbler i havregrynsblandingen.

Brug hasselnødder, bær og evt. estragon som topping.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
520 kJ
Kulhydrater
17,9 gram
Proteiner
2,3 gram
Fedtstof
3,5 gram

Opskriften indgår i disse retter

Birchermüsli

Birchermüsli

Indeholder
Gluten, Mælk, Nødder