Blækspruttesalat med hvide bønner, porre og estragon

Billede
Blækspruttesalat med hvide bønner, porre og estragon

Blækspruttesalat med hvide bønner, porre og estragon

I havene omkring Danmark har vi godt med blæksprutter – de tiarmede vel at mærke. Ikke alene smager de godt, de er også billige i den danske sæson fra midt på foråret til midt på efteråret
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Klimatal
4.60
Portioner
20

Ingredienser

Blæksprutte, i fine strimler
1500 g
Hvide bønner, udblødte
600 g
Porre, i ringe
800 g
Hvidløg, finthakket  
12 g (2 fed)
Estragon, finthakket
20 g
Olivenolie
60 g
Salt & Peber
Citron, saft og skal

Sådan gør du

Kog de udblødte bønner i ca. 40-60 minutter, til de er helt møre.
Blanchér porrerne i letsaltet kogende vand i 2-3 minutter, og kom dem direkte i koldt vand, så de beholder den grønne farve.
Tjek, at blæksprutterne er flotte og glinsende og dufter friskt af hav, ikke af havn. Læg dem på et spækbræt eller et fad, tag fat i hatten af blæksprutten, og træk hovedet og indvoldene ud, så du skiller dem fra kroppen. Skær så hovedet med næb fra armene, og kassér hoved og næb.
Skyl krop og arme grundigt under den kolde hane. Skær blæksprutten i to fra hat og gennem hele kroppen, og behold armene. Træk evt. også de rød-sorte hinder af. Skær så krop og arme i tynde strimler.
Kom blæksprutten på en meget varm pande sammen med hvidløg og olie, og steg den ganske kort. Den bliver hurtigt sej og kedelig, hvis du steger den for længe.
Vend bønner og blæksprutte med citronsaft, fintrevet citronskal, olivenolie, salt og peber. Vend også porrer og estragonblade i salaten, og smag til med salt og peber en sidste gang.
Servér blækspruttesalaten med godt brød til, og pynt med frisk estragon.
 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
421 kJ
Kulhydrater
8,2 gram
Proteiner
9,9 gram
Fedtstof
2,4 gram

Opskriften indgår i disse retter

Blækspruttesalat med hvide bønner, porrer og estragon

Blækspruttesalat med hvide bønner, porrer og estragon