Blækspruttesalat med hvide bønner, porre og estragon
Blækspruttesalat med hvide bønner, porre og estragon
Dagen før
Ingredienser
Sådan gør du
Kog de udblødte bønner i ca. 40-60 minutter, til de er helt møre.
Blanchér porrerne i letsaltet kogende vand i 2-3 minutter, og kom dem direkte i koldt vand, så de beholder den grønne farve.
Tjek, at blæksprutterne er flotte og glinsende og dufter friskt af hav, ikke af havn. Læg dem på et spækbræt eller et fad, tag fat i hatten af blæksprutten, og træk hovedet og indvoldene ud, så du skiller dem fra kroppen. Skær så hovedet med næb fra armene, og kassér hoved og næb.
Skyl krop og arme grundigt under den kolde hane. Skær blæksprutten i to fra hat og gennem hele kroppen, og behold armene. Træk evt. også de rød-sorte hinder af. Skær så krop og arme i tynde strimler.
Kom blæksprutten på en meget varm pande sammen med hvidløg og olie, og steg den ganske kort. Den bliver hurtigt sej og kedelig, hvis du steger den for længe.
Vend bønner og blæksprutte med citronsaft, fintrevet citronskal, olivenolie, salt og peber. Vend også porrer og estragonblade i salaten, og smag til med salt og peber en sidste gang.
Servér blækspruttesalaten med godt brød til, og pynt med frisk estragon.