Blomkålstabbouleh med fennikel, dild, spidskommen og sprøde croutoner
Billede
Blomkålstabbouleh med fennikel, dild, spidskommen og sprøde croutoner
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
3.00
Portioner
20
Ingredienser
Couscous
1,2 kg
Vand
1,2 liter
Blomkål, revet groft
1 kg
Fennikel, revet groft
400 g
Gulerod, revet groft
300 g
Olivenolie
200 g (ca. 2 dl)
Citron, saft
1 dl
Honning
30 g
Spidskommenfrø
10 g
Forårsløg, fintsnittet
150 g
Dild, hakket
70 g
Groft hvedebrød, i skiver
640 g
Hvidløg, finthakket
12 g
Sådan gør du
Hæld letsaltet, kogende vand over couscoussen i blandingsforholdet 1:1, og lad det trække, til der ikke er mere væske. Vend blomkål, fennikel og gulerødder sammen med den tilberedte couscous, olivenolie, citronsaft og honning.
Rist spidskommenfrøene på en varm tør pande, til de dufter kraftigt og begynder at hoppe på panden. Vend dem i salaten sammen med forårsløg og dild, og smag til med salt og peber.
Riv brødet i små stykker, og vend det i olivenolie med revet hvidløg, rist det i ovnen ved 220 grader i ca. 10 minutter, til det er helt sprødt og knasende. Krydr brødet med salt, og drys det over salaten.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
672 kJ
Kulhydrater
23,3 gram
Proteiner
4,5 gram
Fedtstof
4,4 gram
Opskriften indgår i disse retter
Blomkålstabbouleh med fennikel, dild, spidskommen og hvedebrødscroutoner
Indeholder
Gluten