Blomkålstabbouleh med fennikel, dild, spidskommen og sprøde croutoner

Billede
Blomkålstabbouleh med fennikel, dild, spidskommen og sprøde croutoner

Blomkålstabbouleh med fennikel, dild, spidskommen og sprøde croutoner

Tabbouleh stammer oprindeligt fra Libanon og Syrien, og traditionelt serveres den med persille og tomater. Her er den fortolket med blomkål, fennikel, forårsløg og dild, hvilket giver den et friskt nordisk twist, der passer sig godt til en sommerfrokost
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
3.00
Portioner
20

Ingredienser

Couscous
1,2 kg
Vand
1,2 liter
Blomkål, revet groft
1 kg
Fennikel, revet groft
400 g
Gulerod, revet groft
300 g
Olivenolie
200 g (ca. 2 dl)
Citron, saft
1 dl
Honning
30 g
Spidskommenfrø
10 g
Forårsløg, fintsnittet 
150 g
Dild, hakket
70 g
Groft hvedebrød, i skiver
640 g
Hvidløg, finthakket  
12 g

Sådan gør du

Hæld letsaltet, kogende vand over couscoussen i blandingsforholdet 1:1, og lad det trække, til der ikke er mere væske. Vend blomkål, fennikel og gulerødder sammen med den tilberedte couscous, olivenolie, citronsaft og honning.



Rist spidskommenfrøene på en varm tør pande, til de dufter kraftigt og begynder at hoppe på panden. Vend dem i salaten sammen med forårsløg og dild, og smag til med salt og peber.



Riv brødet i små stykker, og vend det i olivenolie med revet hvidløg, rist det i ovnen ved 220 grader i ca. 10 minutter, til det er helt sprødt og knasende. Krydr brødet med salt, og drys det over salaten.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
672 kJ
Kulhydrater
23,3 gram
Proteiner
4,5 gram
Fedtstof
4,4 gram

Opskriften indgår i disse retter

Blomkålstabbouleh med fennikel, dild, spidskommen og hvedebrødscroutoner

Blomkålstabbouleh med fennikel, dild, spidskommen og hvedebrødscroutoner

Indeholder
Gluten