Blommegrød

Billede
Blommegrød

Blommegrød

Den danske blommesæson er kort – fra august til oktober, alt efter sort. Når blommerne er i højsæson, smager de fantastisk. En blommegrød er selvfølgelig bedst med fuldmodne, søde blommer, men den kan også ’redde’ blommer, som ikke er perfekt modne.
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Sommer
Klimatal
1.50
Portioner
20

Ingredienser

Blommer, hele
2400 g
Sukker
300 g
Blommeeddike
50 g
Vaniljestang
1 stk

Sådan gør du

Kom blommerne i en gryde sammen med sukker, eddike og den tomme vaniljestang (brug evt vaniljekornene til en vaniljeskyren). Lad det simre under låg i ca. 15 minutter. Tag låget af, og lad grøden koge yderligere 10 minutter ved lav varme. Tag gryden af blusset, og lad grøden køle helt af.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
361 kJ
Kulhydrater
20,1 gram
Proteiner
0,4 gram
Fedtstof
0,3 gram

Opskriften indgår i disse retter

Blommegrød med vaniljeskyr og ristede hasselnødder

Blommegrød med vaniljeskyr og ristede hasselnødder

Indeholder
Mælk, Nødder