Bygotto med spinat
Billede
Bygotto med spinat
Måltidstype
Måltid i KKFO
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20
Ingredienser
Bygotto
Løg
2 stk
Hvidløg
2 fed
Olie
2 spsk
Perlebyg, groft poleret
700 g
Æblemost
3 dl
Vand
2,5 liter
Smør
70 g
Fast ost, revet
150 g
Spinat
400 g
Salt
Citron, saft
1 stk
Topping
Citronskal, revet
1 citron
Æbletern
1 æble
Hasselnødder
1 håndfuld ristede
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg fint. Skyl spinat grundigt og stil det til side i et dørslag.
Kom olie i en tykbundet gryde og steg løg og hvidløg ved middelvarme.
Kom perlebyggen i gryden, tilsæt æblemost og vand, og bring det i kog. Lad perlebyggen koge i ca. 25-30 minutter, til den er mør, men stadig med bid.
Kom smør og revet ost i den kogte byg. Tilsæt spinaten, den skal blot med de sidste minutter til den er faldet let sammen.
Det er vigtigt, at bygottoen er cremet og let flydende, så tilsæt evt. mere væde, hvis den er for fast.
Smag til med citronsaft og lidt salt.