Bygotto med spinat

Billede
Bygotto med spinat

Bygotto med spinat

Bygotto er den nordiske version af risotto. Bygotto kan varieres året rundt. Her serverer vi bygottoen med spinat, om efteråret med bagt græskar eller grønkål. Om foråret kan I servere den med nye, spæde skud, som I har sanket i den vilde natur.
Måltidstype
Måltid i KKFO
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20

Ingredienser

Bygotto

Løg
2 stk
Hvidløg
2 fed
Olie
2 spsk
Perlebyg, groft poleret
700 g
Æblemost
3 dl
Vand
2,5 liter
Smør
70 g
Fast ost, revet
150 g
Spinat
400 g
Salt
Citron, saft
1 stk

Topping

Citronskal, revet
1 citron
Æbletern
1 æble
Hasselnødder
1 håndfuld ristede

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg fint. Skyl spinat grundigt og stil det til side i et dørslag.
Kom olie i en tykbundet gryde og steg løg og hvidløg ved middelvarme.

Kom perlebyggen i gryden, tilsæt æblemost og vand, og bring det i kog. Lad perlebyggen koge i ca. 25-30 minutter, til den er mør, men stadig med bid.

Kom smør og revet ost i den kogte byg. Tilsæt spinaten, den skal blot med de sidste minutter til den er faldet let sammen.

Det er vigtigt, at bygottoen er cremet og let flydende, så tilsæt evt. mere væde, hvis den er for fast.

Smag til med citronsaft og lidt salt.

Opskriften indgår i disse retter

Bygotto med spinat

Bygotto med spinat

Indeholder
Gluten, Mælk