Chiagrød med banan, blåbær og peanutbutter

Billede
Chiagrød med banan, blåbær og peanutbutter

Chiagrød med banan, blåbær og peanutbutter

Chiafrø har en unik evne til at suge vand, når de får lov at ligge i blød. Sammen med havregryn og yoghurt kan de udgøre en dejlig, cremet grød, som kan tilsmages med forskellige krydderier og toppes med frugter og nødder.
Måltidstype
Morgenmad
Indeholder
Gluten
Mælk
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
7.60
Portioner
20

Ingredienser

Chiagrød

Chiafrø
225 g
Havregryn
200 g
Mælk
2 liter
Kardemomme, stødt  
6 g (1 tsk)
Citron, skal
10 g
Sukker
Græsk yoghurt
1000 g

Topping

Peanutbutter
150 g
Vand
Bananer
600 g
Blåbær
100 g
Peanuts, hakket

Sådan gør du

Dagen før

Bland chiafrøene og havregryn med mælk, kardemomme og revet citron- eller limeskal, og smag til med sukker. Sæt det i køleskabet til dagen efter.

På dagen

Rør grøden med yoghurt til en lind og cremet grød.

Topping

Rør lidt vand i peanutbutteren, så den er tilpas tynd til at hælde over grøden. Skær bananerne i skiver eller tern og hak peanuts. Skyl blåbærerne.

Du kan også bruge ferskener i stedet for banan. 

 

 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
554 kJ
Kulhydrater
11,3 gram
Proteiner
4,3 gram
Fedtstof
6,7 gram

Opskriften indgår i disse retter

Chiagrød med banan, blåbær og peanutbutter

Chiagrød med banan, blåbær og peanutbutter

Indeholder
Gluten, Mælk, Nødder