Christians kyllingekødboller med Ingrid ærter, broccolini og teriyaki
Christians kyllingekødboller med Ingrid ærter, broccolini og teriyaki
Ingredienser
Fars
Ris
Grønt og Sauce
Topping
Sådan gør du
Dagen før
Læg Ingrid ærterne i blød i vand, og sæt dem på køl natten over.
På dagen
Kog Ingridærterne i rigeligt letsaltet vand til de er møre. Køl dem derefter ned.
Blend hakket kylling, æg, mælk, mel, løg, hvidløg og ingefær i en foodprocessor. Blend Ingrid ærter og grønne ærter med til sidst, så de bevarer en grov struktur. Smag farsen til med salt og peber, og lad den hvile i minimum 30 minutter i køleskabet.
Vask risene grundigt og kog dem møre under låg ved svag varme.
Sæt en stor gryde over med letsaltet vand. Form nu små kødboller og tilbered dem i det næsten kogende vand, til de stiger til overfladen og er færdigtilberedte.
Kom hvidløg og ingefær på en pande sammen med teriyaki og soja. Lad det koge sammen og vend broccolini i marinaden. Lad det simre lidt og tilsæt kødbollerne, så det hele bliver glaseret og lidt klistret. Sørg for, at broccolinien er mør men stadig har bid.
Drys forårsløg og sort sesam over eller servér det i små skåle som topping.
Løsn risene med en gaffel og server til retten.
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter