Christians kyllingekødboller med Ingrid ærter, broccolini og teriyaki

Billede
kyllingekødboller

Christians kyllingekødboller med Ingrid ærter, broccolini og teriyaki

Simpel asiatisk inspireret ret, hvor farsen er suppleret med ingridærter, og smagen boostes af de asiatiske fermenterede saucer teriyaki og soya. Opskriften kommer fra Christian Schødts-Sørensen i daginstitutionen Den Grønne Kastanje.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Portioner
20

Ingredienser

Fars

Tørrede Ingrid ærter
250 g
Kylling, hakket
1250 g
Æg
4
Mælk
4 dl
Løg
400 g
Hvidløg
25 g
Ingefær
4 spsk.
Grønne ærter, fra frost
625 g
Mel
60 g
Salt
3 spsk.
Peber

Ris

Basmatiris
800 g

Grønt og Sauce

broccolini, snittet
1500 g
Hvidløg, revet
4 Fed
Ingefær, revet
4 tsk.
Teriyaki
5 dl
Soja
2 dl

Topping

Forårsløg, fintsnittet 
3 bdt.
Sort sesam
5 spsk.

Sådan gør du

Dagen før

Læg Ingrid ærterne i blød i vand, og sæt dem på køl natten over.

På dagen

Kog Ingridærterne i rigeligt letsaltet vand til de er møre. Køl dem derefter ned. 

Blend hakket kylling, æg, mælk, mel, løg, hvidløg og ingefær i en foodprocessor. Blend Ingrid ærter og grønne ærter med til sidst, så de bevarer en grov struktur. Smag farsen til med salt og peber, og lad den hvile i minimum 30 minutter i køleskabet.

Vask risene grundigt og kog dem møre under låg ved svag varme.

Sæt en stor gryde over med letsaltet vand. Form nu små kødboller og tilbered dem i det næsten kogende vand, til de stiger til overfladen og er færdigtilberedte.

Kom hvidløg og ingefær på en pande sammen med teriyaki og soja. Lad det koge sammen og vend broccolini i marinaden. Lad det simre lidt og tilsæt kødbollerne, så det hele bliver glaseret og lidt klistret. Sørg for, at broccolinien er mør men stadig har bid. 

Drys forårsløg og sort sesam over eller servér det i små skåle som topping.

Løsn risene med en gaffel og server til retten. 

 

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter