Daal

Billede
Daal

Daal

Daal er en indisk linseret, og kan bedst beskrives som en blanding af en gryderet, en grød og en suppe. Men daal er helt sin egen: langtidstilberedte røde linser og tomater giver sammen med chilipastaen retten en intens krydret smag.
Måltidstype
Måltid i KKFO
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Portioner
20

Ingredienser

Daal

Hvidløg
3 fed
Løg
1 stort
Grøn chili
1
Ingefær, finthakket
Mængde som en lille kartoffel
Olivenolie
Spidskommen, stødt
1 tsk
Kardemommefrø
½ tsk. stødt
Gul karry
1 spsk
Røde linser
200 g
Flåede tomater 
2 dåser
Bouillon
6 dl vand eller boullion
Gulerødder og pastinak
250 g

Topping

Creme fraiche 18%
2,5 dl

Sådan gør du 

Knus løg, hvidløg, chili uden kerner, ingefær, spidskommen, kardemommefrø og gul karry til en grov chilipasta i foodprocessor eller i en morter. 

Skyl gulerødder og pastinak og skær dem ud i mindre stykker. Steg chili-pastaen i olivenolie under omrøring til det dufter. Hæld linserne i, og steg i et øjeblik.

Hæld vand, flåede tomater, grøntsagsstykker og salt i, og kog ved svag varme til linser og grønsager er meget møre uden at være udkogt. Smag suppen til. Hvis chilierne ikke smager af noget, kan du hakke lidt mere frisk chili oveni.

 

Du kan spice din creme fraiche op med mynte, ingefær og finthakket agurk, så den bliver frisk og aromatisk til den varme daal.
Serveres med creme fraiche og evt. brød til. 

Opskriften indgår i disse retter

Daal

Daal

Indeholder
Mælk