Dampede muslinger med cremet pasta, asparges, dild og citron
Dampede muslinger med cremet pasta, asparges, dild og citron
Dagen før (eller samme dag)
Ingredienser
Sådan gør du
Kom olie i en stor gryde, tilsæt løg og hvidløg og timian. Svits et par minutter. Tilsæt muslingerne, derefter æbleeddike, og tilsæt så æblemost. Lad muslingerne koge/dampe ved høj varme i ca. 4-6 minutter under låg. Ryst gryden et par gange undervejs. Når muslingerne er åbnet, så fisk dem op med en hulske, og kom dem i en skål. Hvis der er muslinger, der stadig er lukkede, skal de kasseres.
Sautér porrer og blegselleri i en anden gryde, tilsæt muslingelagen, lad det koge i ca. 2 minuter til grøntsagerne er møre, og tilsæt så piskefløde, asparges og citronsaft og -skal. Giv det et hurtigt opkog, og gem saucen til pastaen er færdig. Smag til med salt og peber.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Ved servering, vend så pastaen i den varme muslingesauce, og smag til med dild, salt, peber og evt. mere citronsaft.