Dampede muslinger med cremet pasta, asparges, dild og citron

Billede
Dampede muslinger med cremet pasta, asparges, dild og citron

Dampede muslinger med cremet pasta, asparges, dild og citron

Denne cremede pastaret får skønne smage fra muslingerne, dild og citron og en dejlig sprødhed fra de friske grønne asparges.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Skaldyr
Æg
Årstid/hovedingrediens
Forår
Klimatal
15.95
Portioner
20

Ingredienser

Blåmuslinger, friske
4 kg
Løg, hakket
400 g
Hvidløg, hakket
20 g
Timian, frisk, hakket
8 g
Rapsolie
Æbleeddike
70 g
Æblemost
6 dl
Porrer, fintsnittet
400 g
Bladselleri, snittet
200 g
Piskefløde
4 dl
Asparges, snittet
500 g
Citron, saft og skal
100 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Kom olie i en stor gryde, tilsæt løg og hvidløg og timian. Svits et par minutter. Tilsæt muslingerne, derefter æbleeddike, og tilsæt så æblemost. Lad muslingerne koge/dampe ved høj varme i ca. 4-6 minutter under låg. Ryst gryden et par gange undervejs. Når muslingerne er åbnet, så fisk dem op med en hulske, og kom dem i en skål. Hvis der er muslinger, der stadig er lukkede, skal de kasseres.

Sautér porrer og blegselleri i en anden gryde, tilsæt muslingelagen, lad det koge i ca. 2 minuter til grøntsagerne er møre, og tilsæt så piskefløde, asparges og citronsaft og -skal. Giv det et hurtigt opkog, og gem saucen til pastaen er færdig. Smag til med salt og peber.

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Ved servering, vend så pastaen i den varme muslingesauce, og smag til med dild, salt, peber og evt. mere citronsaft.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
423 kJ
Kulhydrater
11,4 gram
Proteiner
6,9 gram
Fedtstof
2,9 gram

Opskriften indgår i disse retter

Dampet muslinger med cremet pasta med asparges og dild

Dampet muslinger med cremet pasta med asparges og dild

Indeholder
Gluten, Mælk, Skaldyr, Æg