Dampet kuller med grøntsager og kartofler

Billede
Dampet kuller med grøntsager og kartofler

Dampet kuller med grøntsager og kartofler

En enkel mild fiskeret med en af de lidt oversete torskefisk. Bouillonen fra dampningen giver smag til grøntsagerne og bliver til sidst til en sovs til hele retten.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
5.90
Portioner
20

Ingredienser

Smør, i små tern
150 g
Gulerødder, i bånd
400 g
Grøntsagsbouillon eller vand
1,5 liter
Kuller, filet
1200 g
Kartofler, skrællet
1200 g
Fennikel, finthakket
600 g
Æblecidereddike
40 g
Forårsløg, i skiver
200 g
Salt & Peber
Dild, plukket
17 g
Asparges, snittet
500 g

Sådan gør du

Kog kartoflerne i letsaltet vand i 13-15 minutter, til de er møre. Skær dem i mundrette stykker, og sæt til side.

Drys fisken med salt og peber. Damp kullerfileterne i en gryde i få minutter i grøntsagsbouillonen, til de lige akkurat er gennemtilberedte. Tag fisken op af gryden, og sæt til side. Tilsæt smør og eddike i gryden sammen med grøntsagerne og kartoflerne, og damp i 1-2 minutter. Smag til med salt og peber.

Tilføj dild inden servering.

Server fisken med grøntsager, bouillon og kartofler, og server friskhakket dild som drys.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
201 kJ
Kulhydrater
1,9 gram
Proteiner
6,3 gram
Fedtstof
1,4 gram
Alkohol
0,0 gram

Opskriften indgår i disse retter