Flækotto

Billede
Flækotto

Flækotto

En nordisk version af den klassiske italienske risotto, hvor risene er skiftet ud med flækærter, som mange kender fra den klassiske ret gule ærter. Her bidrager parmesanen stadig med dejlig fylde og umami.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
5.40
Portioner
20

Ingredienser

Flækærter, tørrede
1400 g
Løg, hakket
240 g
Hvidløg, hakket
25 g
Græskar, i små tern
700 g
Æbleeddike
1 dl
Grøntsagsbouillon
4 liter
Parmesan, revet
450 g
Olivenolie
1 dl
Citron, saft og skal
2 stk
Rapsolie
1 dl
Salt & Peber

Sådan gør du

Steg løgene, hvidløg og græskar i rapsolie i en gryde, til de er glasklare. Tilsæt æbleeddike.



Kom flækærterne i gryden, og lad dem stege i ca. 1 minut. Tilsæt grøntsagsbouillonen, så det dækker flækærterne, og gem resten af bouillonen, hvis det koger tørt. Lad dem koge i ca. 30-45 minutter, til de er møre. Tilsæt mere væske efter behov.



Knus eller blend flere flækærter for en mere cremet konsistens. Smag til med citron, salt, peber, olivenolie, og vend til sidst halvdelen af osten i. 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
517 kJ
Kulhydrater
12,0 gram
Proteiner
6,8 gram
Fedtstof
5,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Flækotto med grillet grønkålspesto og parmesan

Flækotto med grillet grønkålspesto og parmesan

Indeholder
Mælk