Flækotto
Billede
Flækotto
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
5.40
Portioner
20
Ingredienser
Flækærter, tørrede
1400 g
Løg, hakket
240 g
Hvidløg, hakket
25 g
Græskar, i små tern
700 g
Æbleeddike
1 dl
Grøntsagsbouillon
4 liter
Parmesan, revet
450 g
Olivenolie
1 dl
Citron, saft og skal
2 stk
Rapsolie
1 dl
Salt & Peber
Sådan gør du
Steg løgene, hvidløg og græskar i rapsolie i en gryde, til de er glasklare. Tilsæt æbleeddike.
Kom flækærterne i gryden, og lad dem stege i ca. 1 minut. Tilsæt grøntsagsbouillonen, så det dækker flækærterne, og gem resten af bouillonen, hvis det koger tørt. Lad dem koge i ca. 30-45 minutter, til de er møre. Tilsæt mere væske efter behov.
Knus eller blend flere flækærter for en mere cremet konsistens. Smag til med citron, salt, peber, olivenolie, og vend til sidst halvdelen af osten i.
Servering
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
517 kJ
Kulhydrater
12,0 gram
Proteiner
6,8 gram
Fedtstof
5,0 gram
Opskriften indgår i disse retter
Flækotto med grillet grønkålspesto og parmesan
Indeholder
Mælk