Friske forårsruller med spidskål og rejer

Billede
Friske forårsruller med spidskål og rejer

Friske forårsruller med spidskål og rejer

Disse forårsruller er dejligt friske og kan rumme næsten ethvert fyld. Hvis det er til lidt større børn, så overvej at servere dem som byg-selv ruller. Det er sjovt for børnene at se, hvordan de hårde rispandekager bliver bløde, når de dyppes i vand.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Skaldyr
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
4.90
Portioner
20

Ingredienser

Forårsruller

Rispapir
200 g
Spidskål, fintsnittet
1000 g
Agurker, i små stave
500 g
Rejer
300 g
Mynte, finthakket
35 g

Sojadressing

Soja
1 dl
Sesamolie
30 g
Citron, saft og skal
100 g (ca. 1 citron)
Sukker

Sådan gør du

Rullerne laves sådan her: Dyp rispapiret i vand i ca. 20 sekunder, så den bliver blød og medgørlig. Fordel lidt grøntsagsfyld og rejer ovenpå – ikke for meget. Rul rispapiret stramt omkring fyldet.

Pisk soya, citronsaft, sesamolie og lidt sukker sammen - evt. med lidt vand - til en marinade.

Hvis I skal lave byg-selv ruller, så put alle ingredienser i små skåle. Stil også et par runde fade med koldt vand frem til at dyppe rispandekagerne i. Servér forårsrullerne med marinaden til at dyppe i. Lad børnene selv sammensætte sine ruller ved bordet.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
261 kJ
Kulhydrater
9,8 gram
Proteiner
4,4 gram
Fedtstof
0,3 gram
Alkohol
0,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Friske forårsruller med spidskål og rejer

Friske forårsruller med spidskål og rejer

Indeholder
Gluten, Skaldyr