Friske forårsruller med spidskål og rejer
Billede
Friske forårsruller med spidskål og rejer
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Skaldyr
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
4.90
Portioner
20
Ingredienser
Forårsruller
Rispapir
200 g
Spidskål, fintsnittet
1000 g
Agurker, i små stave
500 g
Rejer
300 g
Mynte, finthakket
35 g
Sojadressing
Soja
1 dl
Sesamolie
30 g
Citron, saft og skal
100 g (ca. 1 citron)
Sukker
Sådan gør du
Rullerne laves sådan her: Dyp rispapiret i vand i ca. 20 sekunder, så den bliver blød og medgørlig. Fordel lidt grøntsagsfyld og rejer ovenpå – ikke for meget. Rul rispapiret stramt omkring fyldet.
Pisk soya, citronsaft, sesamolie og lidt sukker sammen - evt. med lidt vand - til en marinade.
Hvis I skal lave byg-selv ruller, så put alle ingredienser i små skåle. Stil også et par runde fade med koldt vand frem til at dyppe rispandekagerne i. Servér forårsrullerne med marinaden til at dyppe i. Lad børnene selv sammensætte sine ruller ved bordet.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
261 kJ
Kulhydrater
9,8 gram
Proteiner
4,4 gram
Fedtstof
0,3 gram
Alkohol
0,0 gram
Opskriften indgår i disse retter
Friske forårsruller med spidskål og rejer
Indeholder
Gluten, Skaldyr