Fuldkornspasta med små modne tomater, sorte bønner, oliven og basilikum
Billede
Fuldkornspasta med små modne tomater, sorte bønner, oliven og basilikum
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
11.40
Portioner
20
Ingredienser
Sorte bønner, tørrede
400 g
Løg, hakket
400 g
Hvidløg, presset
40 g
Olivenolie
2,5 dl
Citron, skal
30 g
Grønne oliven, uden sten
400 g
Tomater, i tern
1250 g
Tomatpuré
50 g
Granaost, revet
300 g
Basilikum, grofthakket
75 g
Fuldkornspasta
800 g
Salt og peber
Sådan gør du
Kog bønnerne i rigeligt letsaltet vand i ca. 40-60 minutter, til de er møre. Dræn, og sæt evt. kogevandet til side til tomatsaucen.
Rist løg og hvidløg i olivenolie, uden de tager farve, og kom citronskal, grønne oliven og bønner i gryden. Tilsæt tomater, tomatpuré og lidt vand eller kogevand fra de sorte bønner, som kan koge ind. Kog ved middel varme i 10-12 minutter til en sammenhængende sauce. Smag til med salt og peber.
Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand, sigt vandet fra, og vend sauce i pastaen.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
614 kJ
Kulhydrater
13,8 gram
Proteiner
5,3 gram
Fedtstof
7,2 gram
Alkohol
0,0 gram
Opskriften indgår i disse retter
Fuldkornspasta med små modne tomater, sorte bønner, oliven og basilikum
Indeholder
Gluten, Mælk, Æg