Fuldkornspasta med små modne tomater, sorte bønner, oliven og basilikum

Billede
Fuldkornspasta med små modne tomater, sorte bønner, oliven og basilikum

Fuldkornspasta med små modne tomater, sorte bønner, oliven og basilikum

Bønner i tomatsauce kan få en fyldig og nærmest kødagtig karakter, hvis du koger saucen godt ind. De grønne oliven giver et ekstra skud umami, så du mangler ikke kødet her.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
11.40
Portioner
20

Ingredienser

Sorte bønner, tørrede
400 g
Løg, hakket
400 g
Hvidløg, presset
40 g
Olivenolie
2,5 dl
Citron, skal
30 g
Grønne oliven, uden sten
400 g
Tomater, i tern
1250 g
Tomatpuré
50 g
Granaost, revet
300 g
Basilikum, grofthakket
75 g
Fuldkornspasta
800 g
Salt og peber

Sådan gør du 

Kog bønnerne i rigeligt letsaltet vand i ca. 40-60 minutter, til de er møre. Dræn, og sæt evt. kogevandet til side til tomatsaucen.

Rist løg og hvidløg i olivenolie, uden de tager farve, og kom citronskal, grønne oliven og bønner i gryden. Tilsæt tomater, tomatpuré og lidt vand eller kogevand fra de sorte bønner, som kan koge ind. Kog ved middel varme i 10-12 minutter til en sammenhængende sauce. Smag til med salt og peber.

Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand, sigt vandet fra, og vend sauce i pastaen.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
614 kJ
Kulhydrater
13,8 gram
Proteiner
5,3 gram
Fedtstof
7,2 gram
Alkohol
0,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Fuldkornspasta med små modne tomater, sorte bønner, oliven og basilikum

Fuldkornspasta med små modne tomater, sorte bønner, oliven og basilikum

Indeholder
Gluten, Mælk, Æg