Fuldkornsrisengrød

Billede
Fuldkornsrisengrød

Fuldkornsrisengrød

I denne opskrift er de almindelige grødris udskiftet med fuldkornsris, der giver en mere nærende risengrød. Spis grøden med en dejlig skefuld æblemos og kanel. Hvis det er sæson for blommer, kan man lave blommemos i stedet.
Måltidstype
Måltid i KKFO
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Portioner
20

Ingredienser

Grød

Fuldkornsgrødris
600 g.
Vand
1 liter
Letmælk
1,5 liter
Salt

Topping

Æbler, i tern
2 stk
Kanel, stødt 

Sådan gør du

Grøden

Kom ris og vand i en gryde, og bring det til kogepunktet. Kog i ca. 10 minutter, og tilsæt derefter mælken. Bring igen gryden til kogepunktet, kom låg på, og skru ned på lavt blus.

Lad risene simre ved lav varme i ca. 40 minutter, til grøden er tyknet. Husk at røre i den jævnligt. Smag grøden til med lidt salt.

Servering

Pak gryden ind i et håndklæde og servér grøden direkte fra gryden, æbletern og kanel ved siden af, så kan børnene selv kan dosere.

Opskriften indgår i disse retter