Fuldkornsrisengrød
Billede
               
  Fuldkornsrisengrød
Måltidstype
          Måltid i KKFO
              Indeholder
          Mælk
              Årstid/hovedingrediens
          Efterår
          Vinter
              Portioner
              20
          Ingredienser
Grød
Fuldkornsgrødris
      
            600 g.
      
      Vand
      
            1 liter
      
      Letmælk
      
            1,5 liter
      
      Salt
      
      Topping
Æbler, i tern
      
            2 stk
      
      Kanel, stødt 
      
      Sådan gør du
Grøden
Kom ris og vand i en gryde, og bring det til kogepunktet. Kog i ca. 10 minutter, og tilsæt derefter mælken. Bring igen gryden til kogepunktet, kom låg på, og skru ned på lavt blus.
Lad risene simre ved lav varme i ca. 40 minutter, til grøden er tyknet. Husk at røre i den jævnligt. Smag grøden til med lidt salt.
Servering
Pak gryden ind i et håndklæde og servér grøden direkte fra gryden, æbletern og kanel ved siden af, så kan børnene selv kan dosere.
Opskriften indgår i disse retter
