Fuldkornsrisengrød
Billede
Fuldkornsrisengrød
Måltidstype
Måltid i KKFO
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Portioner
20
Ingredienser
Grød
Fuldkornsgrødris
600 g.
Vand
1 liter
Letmælk
1,5 liter
Salt
Topping
Æbler, i tern
2 stk
Kanel, stødt
Sådan gør du
Grøden
Kom ris og vand i en gryde, og bring det til kogepunktet. Kog i ca. 10 minutter, og tilsæt derefter mælken. Bring igen gryden til kogepunktet, kom låg på, og skru ned på lavt blus.
Lad risene simre ved lav varme i ca. 40 minutter, til grøden er tyknet. Husk at røre i den jævnligt. Smag grøden til med lidt salt.
Servering
Pak gryden ind i et håndklæde og servér grøden direkte fra gryden, æbletern og kanel ved siden af, så kan børnene selv kan dosere.