Græskar-bygotto
Billede
Græskar-bygotto
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
3.20
Portioner
20
Ingredienser
Hokkaidogræskar, i tern
2000 g
Olivenolie
75 g (3/4 dl)
Perlebyg
1200 g
Æblemost
4 dl
Vand
7 liter
Smør
80 g
Fast ost, revet
500 g
Brøndkarse
30 g (1 håndfuld)
Salt & Peber
Sådan gør du
Vend græskaret i lidt olie, og bag ved 200 grader i ca. 15 minutter, til det er mørt, men stadig har bid. Sæt det til side.
Kom perlebyggen i en gryde, tilsæt æblemost og vand, og bring det i kog. Lad byggen koge i ca. 25-30 minutter, til perlebyggen er mør, men stadig har bid.
Kom smørret, ost og de bagte græskartern i perlebyggen. Det er vigtigt, at bygottoen er cremet og let flydende, så tilsæt evt. mere væde, hvis den er for fast. Smag til med citronsaft og lidt salt og peber.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
288 kJ
Kulhydrater
7,9 gram
Proteiner
2,7 gram
Fedtstof
2,2 gram