Græskar-bygotto

Billede
Græskar-bygotto

Græskar-bygotto

Det sødmefulde bagte græskar går godt i spænd med den cremede bygotto. Husk endelig citronen, som giver et friskt modspil til den fyldige ret.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
3.20
Portioner
20

Ingredienser

Hokkaidogræskar, i tern
2000 g
Olivenolie
75 g (3/4 dl)
Perlebyg
1200 g
Æblemost
4 dl
Vand
7 liter
Smør
80 g
Fast ost, revet
500 g
Brøndkarse
30 g (1 håndfuld)
Salt & Peber

Sådan gør du

Vend græskaret i lidt olie, og bag ved 200 grader i ca. 15 minutter, til det er mørt, men stadig har bid. Sæt det til side.

Kom perlebyggen i en gryde, tilsæt æblemost og vand, og bring det i kog. Lad byggen koge i ca. 25-30 minutter, til perlebyggen er mør, men stadig har bid.

Kom smørret, ost og de bagte græskartern i perlebyggen. Det er vigtigt, at bygottoen er cremet og let flydende, så tilsæt evt. mere væde, hvis den er for fast. Smag til med citronsaft og lidt salt og peber.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
288 kJ
Kulhydrater
7,9 gram
Proteiner
2,7 gram
Fedtstof
2,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Græskar-bygotto

Græskar-bygotto

Indeholder
Gluten, Mælk