Gris i massaman-karry med kartofler

Billede
Gris i massaman-karry med kartofler

Gris i massaman-karry med kartofler

Massaman er en skøn mild karry, der her får selskab af grillede rosenkål og kartofler. Korianderen giver det sidste asiatiske touch og en pæn grøn farve til retten.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
10.30
Portioner
20

Ingredienser

Gris i massaman-karry

Grisenakke, i tern
1200 g
Løg
250 g 82-3 stk)
Hvidløg
30 g (5 fed)
Rapsolie
100 g
Massaman karrypasta
50 g
Kanel, stødt 
15 g
Muskatnød, revet
5 g
Limeblade
10 g
Grøntsagsbouillon
1,2 liter
Kokosmælk 
5 dl
Kartofler, i grove tern
1200 g
Rosenkål, halverede
1000 g
Limesaft
100 g
Sukker
50 g
Salt & Peber

Topping

Koriander, grofthakkede
30 g
Peanuts, hakket
200 g

Sådan gør du 

Rist kødet grundigt på en pande med rapsolie - gør det af et par omgange, så det får hård varme og en sprød overflade. Kom kødet i en stor gryde med resten af rapsolien sammen med løg og hvidløg, og rist til løgene er glasklare. Tilsæt derefter karrypasta, kanel, muskatnød og limeblade i gryden sammen med bouillon og kokosmælk. Kog ved svag varme i 45-50 minutter, til kødet er mørt.

Når der mangler cirka 30 minutter, kom så kartoflerne i gryden, og kog videre til både kød og kartofler er møre. Kom limesaft og sukker i karryen, og smag til med salt og peber.

Vend rosenkålene med lidt olie og salt, og bag dem i 12-15 minutter ved 175 grader. Kom dem i massaman-karryen lige inden spisetid.
 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
465 kJ
Kulhydrater
5,3 gram
Proteiner
5,0 gram
Fedtstof
7,8 gram

Opskriften indgår i disse retter

Gris i massaman-karry med kartofler, rosenkål og koriander

Gris i massaman-karry med kartofler, rosenkål og basmatiris

Indeholder
Nødder