Grøn moussaka med røde linser, kartofler og squash

Billede
Grøn moussaka med røde linser, kartofler og squash

Grøn moussaka med røde linser, kartofler og squash

Moussaka er en græsk pendant til lasagne, hvor pastapladerne er byttet ud med kartoffelskiver. Den kan laves i mange forskellige versioner, og her er en med røde linser, squash og et dejligt lag bechamel samt ost på toppen. Et sikkert hit hos børn.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
3.10
Portioner
20

Ingredienser

Squash
1400 g
Løg, finthakket
400 g (4 stk)
Hvidløg, finthakket  
12 g (2 fed)
Tomatpuré
150 g
Oregano, frisk
30 g
Flåede tomater 
1200 g (3 dåser)
Røde linser, tørrede
200 g
Kanelstang, hel
2 stk
Spidskommen, stødt
4 g (1 tsk)
Koriander, stødt
4 g (1 tsk)
Vand
1,7 L
Laurbærblade (stk)
7 stk
Bagekartofler, i tynde skiver
1200 g
Bechamelsauce
7,5 dl
Mozzarella, revet
150 g
Olivenolie
45 g (3 spsk)

Sådan gør du

Skær den ene halvdel af squashene i tern, og steg dem i olivenolie i 6-8 minutter, til de har fået lidt farve og begynder at blive møre. Tilsæt løg og hvidløg i gryden, og lad det stege med et par minutter. Kom tomatpuré i, og lad det stege et minuts tid. Tilsæt oregano, flåede tomater, linser, kanel, sød paprika, spidskommen, koriander, vand og laurbærblade. Lad saucen simrekoge i mindst 30 minutter.



Smag til med salt og peber, og fisk laurbærbladene og kanelstang op.



Skær den anden halvdel af squashene på langs i skiver à ca. ½ cm tykkelse. Drys squashskiver og kartoffelskiver med lidt salt, og vend dem med lidt olivenolie i en skål.



Læg et lag kartoffelskiver i bunden af et passende ovnfast fad, og dæk kartoflerne helt med et lag squash-tomatsauce og så squashskiver. Forsæt i samme rækkefølge med kartofler, sauce og squash, indtil du ikke har mere, og slut af med et godt lag bechamelsauce og revet ost.



Bag moussakaen i 45-50 minutter ved 175 grader, til kartoflerne er møre, og lad den trække i mindst 10 minutter på køkkenbordet, inden du serverer den.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
234 kJ
Kulhydrater
7,1 gram
Proteiner
1,0 gram
Fedtstof
1,6 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter