Grøntsagsbrud

Billede
Grøntsagsbrud

Grøntsagsbrud

Køkkenet dufter herligt af smeltet ost og grøntsager, når du bager disse grøntsagsbrud. De er en mellemting mellem et lille madbrød og en tærte, og en god mulighed for at tømme køleskabet for grøntsager.
Måltidstype
Måltid i KKFO
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Portioner
20

Ingredienser

Gulerødder, eller andre rodfrugter
500 g
Squash
500 g
Løg
2
Æg
7
Havregryn
3 dl
Hvedemel
1 dl
Græskarkerner
1 dl
Salt
2 tsk.
Peber
2 tsk.
Vesterhavsost
80 g
Olivenolie

Sådan gør du 

Skyl og skræl gulerødder, og pil løgene. Riv gulerødder, squash og løget på den grove side af et rivejern – eller  med rivejernet på en foodprocessor – det er dog vigtigt, at 
grøntsagerne bliver revet til strimler og ikke blendet. 
Pisk æggene i en skål og tilsæt grøntsager, løg, havregryn, hvedemel, græskarkerner, salt, peber, og ost. Vend hele blandingen godt rundt. 

Lav kugler af grønsagsmassen på ca. 5 cm i diameter – hvis blandingen er meget flydende og ikke kan samles, så tilsæt mere havregryn eller hvedemel. Placér grøntsagskuglerne på bageplader med bagepapir 
– med god plads mellem dem. Du kan også bage dem i muffinsforme. 

Bag dem ved 180°, til de er gyldne, og æggemassen har sat sig – det tager ca. 20 minutter. Servér med et stykke rugbrød, og er der brug for lidt mere, kan I lave gulerodscrudités og flækærtehummus

Opskriften indgår i disse retter