Grøntsagslasagne med røde linser
Grøntsagslasagne med røde linser
Ingredienser
Sådan gør du
Kog linserne i letsaltet vand i ca. 15-20 minutter, til de er helt møre.
Bring mælken og fløden i kog, riv muskatnød i, og smag til med salt og peber. Kom persillerødder og bladselleri i, og kog dem i ca. 3 minutter. Sigt grøntsagerne fra, og sæt dem til side.
Kog nu sellerien i mælken, til den mør efter ca. 20-25 minutter. Blend selleri, linser og mælk til en jævn sovs. Juster evt. med mere væske så du ikke har en for tyk sovs til lasagnen. Kom den revne ost i, og lad den smelte ud i sovsen. Smag til med æbleeddike, sukker, salt og peber.
Steg svampene i lidt olie, til de er helt sprøde og gyldenbrune. Smag til med salt og peber. Vend skalotteløg, persille, de blancherede persillerødder og bladselleri sammen med svampene, og smag til med et stænk eddike og lidt salt og peber.
Smør et passende ovnfast fad. Start med et lag sovs og derefter svampeblanding, herefter et lag lasagneplader og så fremdeles. Sørg for at slutte af med et lag sovs, og top evt. med ekstra revet ost. Bag lasagnen i en times tid ved 150 grader, til lasagnepladerne er møre.
Servér grøntsagslasagnen evt. med brød til.