Grøntsagslasagne med røde linser

Billede
Grøntsagslasagne med røde linser

Grøntsagslasagne med røde linser

Grove, karakterfulde grøntsager, ost og svampe-umami gør, at man på ingen måde savner kød i denne lasagne.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
4.00
Portioner
20

Ingredienser

Persille, finthakket
50 g
Svampe, i små stykker
1000 g
Sukker
0 g
Vesterhavsost
80 g
Olivenolie
40 g
Æblecidereddike
50 g
Persillerødder, i tern
200 g
Letmælk
1,2 liter
Skalotteløg, finthakket
100 g
Røde linser, tørrede
200 g
Knoldselleri, i små tern
1600 g
Lasagneplader
700 g
Bladselleri, snittet
500 g
Muskatnød, revet
Salt & Peber

Sådan gør du

Kog linserne i letsaltet vand i ca. 15-20 minutter, til de er helt møre.
Bring mælken og fløden i kog, riv muskatnød i, og smag til med salt og peber. Kom persillerødder og bladselleri i, og kog dem i ca. 3 minutter. Sigt grøntsagerne fra, og sæt dem til side.
Kog nu sellerien i mælken, til den mør efter ca. 20-25 minutter. Blend selleri, linser og mælk til en jævn sovs. Juster evt. med mere væske så du ikke har en for tyk sovs til lasagnen. Kom den revne ost i, og lad den smelte ud i sovsen. Smag til med æbleeddike, sukker, salt og peber.
Steg svampene i lidt olie, til de er helt sprøde og gyldenbrune. Smag til med salt og peber. Vend skalotteløg, persille, de blancherede persillerødder og bladselleri sammen med svampene, og smag til med et stænk eddike og lidt salt og peber.
Smør et passende ovnfast fad. Start med et lag sovs og derefter svampeblanding, herefter et lag lasagneplader og så fremdeles. Sørg for at slutte af med et lag sovs, og top evt. med ekstra revet ost. Bag lasagnen i en times tid ved 150 grader, til lasagnepladerne er møre.
Servér grøntsagslasagnen evt. med brød til.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
474 kJ
Kulhydrater
13,8 gram
Proteiner
4,0 gram
Fedtstof
4,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Grøntsagslasagne med røde linser

Grøntsagslasagne med røde linser

Indeholder
Gluten, Mælk, Æg