Gullasch med kalkunlår, kikærter og gulerødder

Billede
Fløde-gullasch med kikærter og gulerødder

Gullasch med kalkunlår, kikærter og gulerødder

Gullasch er en ungarsk gryderet, som her er lavet med kalkunkød i stedet for det traditionelle oksekød. Retten får godt med varme og smag fra paprika og spidskommen, og hvis du har mod på det, kan du riste og kværne dine egne krydderier.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
5.70
Portioner
20

Ingredienser

Fløde-gullash

Kalkun, overlår, i tern
1500 g
Løg, i tern
600 g
Hvidløg, finthakket  
20 g (3 fed)
Gulerødder, finthakket
500 g
Paprika, røget
40 g
Paprika, sød
40 g
Olivenolie
100 g
Tomatpuré
200 g
Kommen
7 g (1 spsk)
Hønsebouillon
2 liter
Piskefløde
1/2 liter
Æbleeddike
Laurbærblade
5 g
Timian, frisk, hakket
10 g
Salt & Peber

Kikærter og gulerødder

Kikærter, tørrede
800 g
Gulerødder, skåret groft
500 g
Timian, frisk, hakket

Sådan gør du

Fløde-gullash

Brun kalkunkødet af i lidt olie i en gryde. Krydr med salt og peber. Tag kødet op, og læg det til side. Kom løg, hvidløg og gulerødder i gryden sammen med lidt mere olie. Steg blandingen ved svag varme, til gulerødderne er møre og løgene gyldne. Kom tomatpuré i sammen med sød og røget paprika og kommen. Rist godt igennem. 
Kom bouillon, fløde, kalkunkød, æbleeddike og laurbærblade i gryden. Kom timian ned i gryden. Lad det simre ved lav varme i ca. 30 minutter, til kødet er helt mørt. Smag gullaschen til med salt, peber og æbleeddike.

Kikærter og gulerødder

Kog kikærterne til de er møre i ca. 40-60 minutter afhængig af kikærten. Kom halvdelen af dem ned i gullaschen, og gem resten til toppen. Skær gulerødderne i store chunkes, og damp dem kort, så de stadig har bid.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
282 kJ
Kulhydrater
6,8 gram
Proteiner
4,8 gram
Fedtstof
2,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Gullasch af kalkunoverlår, gulerødder og kikærter med paprika og kommen serveret med bagte mosede kartofler

Gullasch af kalkunoverlår, gulerødder og kikærter med paprika og kommen serveret med bagte mosede kartofler

Indeholder
Mælk