Harira suppe
Billede
Harira suppe
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
4.20
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Kikærter, tørrede
240 g
Løg, hakket
150 g
Gulerødder, revet
300 g
Rapsolie
1/2 dl
Ingefær, revet
50 g
Paprika, stødt
30 g
Gurkemeje, stødt
30 g
Spidskommen, stødt
30 g
Kanel, stødt
15 g
Bladselleri, snittet
300 g
Grønne linser, tørrede
500 g
Tomatpuré
50 g
Hakkede tomater
2 kg
Vand
1,8 liter
Persille, hakket
60 g
Citronsaft
Salt & Peber
Sådan gør du
Kog de udblødte kikærter i rigeligt letsaltet vand i 40-60 minutter. Dræn og gem lidt af kogevandet.
Kom rapsolie på en pande, steg løgene og gulerødder, til løgene er glasklare. Tilsæt frisk ingefær, krydderierne, og steg det hele i ca. 1 minut, til krydderierne begynder at dufte. Du kan også bruge stødt ingefær, hvis du har det liggende.
Tilsæt bladselleri, linserne og tomatpuré, de kogte kikærter, lidt af kogevandet fra kikærterne og flåede tomater. Kog i ca. 15 minutter ved lav varme og omhyggelig omrøring, så suppen ikke brænder på. Tilsæt evt. mere vand. Bælgfrugterne og grøntsagerne skal være møre. Smag til med salt og peber, evt. citronsaft og sukker.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
207 kJ
Kulhydrater
5,9 gram
Proteiner
2,7 gram
Fedtstof
1,1 gram