Hvedebrød i form
Hvedebrød i form
Ingredienser
Sådan gør du
Hvis I bager det på en dag
Bland vand, gær, hvedemel, fuldkornshvedemel og salt sammen og ælt i 2 minutter ved lav hastighed. Ælt på røremaskine ved høj hastighed indtil dejen slipper røreskålens sider helt.
Del dejen i to lige store dele med en dejhakker, og læg dem i brødforme med høje sider.
Lad dejene hvile i formene på køkkenbordet til dobbelt størrelse, omtrent halvanden time.
Ovnen varmes op til 230°. Sæt brødene i ovnen, og skru ned på 200°.
Bag i ca. 35-40 minutter.
Hvis I bager det over 2 dage
DAG 1
Bland vand, gær, hvedemel, fuldkornshvedemel og salt sammen og ælt i 2 minutter ved lav hastighed.
Ælt på røremaskine ved høj hastighed, indtil dejen slipper røreskålens sider helt. Del dejen i to lige store dele med en dejhakker og læg dem i brødforme med høje sider, sådan at brødformene er halvt fyldt med dej. Brug flere forme, hvis mængden ikke passer. Lad dejene hvile i formene på køkkenbordet 1 times tid, inden du sætter dem på køl natten over.
DAG 2
Tag dejene ud af køleskabet, og lad dem temperere, imens ovnen varmes op til 230°. Sæt dem i ovnen, og skru ned på 200°. Bag i ca. 35-40 minutter.