Hvedebrød i form

Billede
Hvedebrød i form

Hvedebrød i form

Hvedebrød er et klassisk brød, som alle børn elsker. Brug det til sandwich, en spread og gem resterne til sprøde ostebrød, når I har suppe på menuen. I kan bage brødet på en dag eller over to dage, alt efter, hvor god tid I har til at lade det hæve.
Måltidstype
Måltid i KKFO
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20

Ingredienser

Lunken vand
550 g
Gær
15 g
Hvedemel
600 g
Fuldkornshvedemel
100 g (f.eks. grahamshvedemel, ølandsmel eller fuldkornsspeltmel)
Salt
15 g

Sådan gør du 

Hvis I bager det på en dag

Bland vand, gær, hvedemel, fuldkornshvedemel og salt sammen og ælt i 2 minutter ved lav hastighed. Ælt på røremaskine ved høj hastighed indtil dejen slipper røreskålens sider helt.
Del dejen i to lige store dele med en dejhakker, og læg dem i brødforme med høje sider.
Lad dejene hvile i formene på køkkenbordet til dobbelt størrelse, omtrent halvanden time.
Ovnen varmes op til 230°. Sæt brødene i ovnen, og skru ned på 200°.
Bag i ca. 35-40 minutter.

Hvis I bager det over 2 dage

DAG 1
Bland vand, gær, hvedemel, fuldkornshvedemel og salt sammen og ælt i 2 minutter ved lav hastighed. 

Ælt på røremaskine ved høj hastighed, indtil dejen slipper røreskålens sider helt. Del dejen i to lige store dele med en dejhakker og læg dem i brødforme med høje sider, sådan at brødformene er halvt fyldt med dej. Brug flere forme, hvis mængden ikke passer. Lad dejene hvile i formene på køkkenbordet 1 times tid, inden du sætter dem på køl natten over.

DAG 2
Tag dejene ud af køleskabet, og lad dem temperere, imens ovnen varmes op til 230°. Sæt dem i ovnen, og skru ned på 200°. Bag i ca. 35-40 minutter. 

Opskriften indgår i disse retter

Hvedebrød i form

Hvedebrød i form

Indeholder
Gluten