Hvid fisk med muslingesauce, æblemost, citron og kål

Billede
Hvid fisk med muslingesauce, æblemost, citron og kål

Hvid fisk med muslingesauce, æblemost, citron og kål

Muslinger er billige, hurtige at tilberede, og så giver de en god smag til den suppe, de tilberedes i. Ved at dampe fisken i samme gryde som muslingerne, samler du en masse smag - bare husk ikke at overtilberede fisken.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Skaldyr
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
10.90
Portioner
20

Ingredienser

Kogte hvide bønner

Hvide bønner, tørrede
150 g
Salt

Muslingesauce

Blåmuslinger, friske
2 kg
Løg, hakket
3 stk
Hvidløg, revet
3 fed
Citron, saft og skal
1 stk
Æblemost
3,5 dl
Vand
5 dl
Fløde 38%
5 dl
Olivenolie
2 spsk
Salt
Peber

Fyld

Blomkål, i buketter
2 kg
Spidskål, groftsnittet
1,2 kg
Hvid fisk, i filet uden skind
1 kg

Sådan gør du 

Kog bønnerne i rigeligt vand med salt i ca. 45-60 minutter, til de er møre. 

Sautér løgene og hvidløg i en gryde med olivenolie ved middel varme i ca. 3-5 minutter. Tilsæt citronskal og -saft, æblemost, vand og muslingerne. Lad muslingerne dampe/koge ved høj varme i ca. 3-5 minuter under låg, og ryst gryden et par gange undervejs. Når muslingerne har åbnet sig, fisk dem så op med en hulske, og gem dem til servering.

Kom fløden, blomkål og de kogte bønner i muslingesuppen, og kog igennem i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber. 

Læg så fiskestykkerne på blomkålen, drys fisken med lidt salt, og fordel spidskålen øverst, så det dækker. Damp i ca. 5-6 minutter under låg, så fisken er akkurat mør. 

Lige før servering, vend grydens indhold forsigtigt sammen, og smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
296 kJ
Kulhydrater
3,8 gram
Proteiner
6,4 gram
Fedtstof
3,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Hvid fisk med muslingesauce, æblemost, citron og kål

Hvid fisk med muslingesauce, æblemost, citron og kål

Indeholder
Mælk, Skaldyr