Hvid perlebygotto med ærtesalat med bacon og gulerødder
Hvid perlebygotto med ærtesalat med bacon og gulerødder
Ingredienser
Perlebygotto
Ærtesalat
Sådan gør du
Hvid perlebygotto
Steg løg i olivenolie i et kogekar med omrøring i 3-4 minutter ved svag varme indtil løgene er glasklare. Tilsæt hvidvin og kog i 5-6 minutter. Kom derefter perlebyg og cirka halvdelen af grøntsagsbouillonen i gryden. Kog i 5-6 minutter.
Skyl ris og kom i kogekaret. Kog videre under omrøring. Tilsæt bouillon efterhånden som risene suger væsken. Når risene lige nøjagtigt er møre så stop kogningen, men lad rørearmen køre videre. Rør osten og olivenolien ned i gryden og smag til med salt og peber.
Ottoen skal være meget flydende, nærmest ligesom frisklavet havregrød. Juster konsistensen lige inden spisetid med mere væske.
Ærtesalat med bacon og gulerødder
Rist baconen i ovnen ved 150 grader til det er sprødt, men ikke tørt. Damp eller kog ærterne i kort tid, afkøl dem hurtigt. Kør de skrællede gulerødder i tynde lange strimler på en køkkenmaskine, og kom dem i koldt vand, så de bliver knasende sprøde.
Vend ærter, bacon og persille med citronsaft og olivenolie.
Ved servering
Otto skal laves lige op til servering. Anret ”ottoen” med ærtesalat og de knasende gulerødder på toppen.