Hvid perlebygotto med ærtesalat med bacon og gulerødder

Billede
Hvid perlebygotto med ærtesalat med bacon og gulerødder

Hvid perlebygotto med ærtesalat med bacon og gulerødder

Perlebyg eller perlespelt fungerer mindst lige så godt i en otto, som ris gør. Faktisk er de næsten lettere at have med at gøre, da de skal have mindre opmærksomhed undervejs. Her er en grøn vinterudgave toppet med sprød ærtesalat.
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Klimatal
13.90
Portioner
20

Ingredienser

Perlebygotto

Løg, hakket
200 g
Hvidløg, hakket
30 g
Olivenolie
200 g
Hvidvin
400 g
Perlebyg
400 g
Grøntsagsbouillon
3500 g
Risottoris
300 g
Smør
200 g
Parmesan, revet
200 g

Ærtesalat

Bacon, i tern
500 g
Grønne ærter
750 g
Gulerødder, i tynde strimler
500 g
Persille, hakket
20 g
Citron, saft
100 g
Olivenolie
125 g

Sådan gør du

Hvid perlebygotto

Steg løg i olivenolie i et kogekar med omrøring i 3-4 minutter ved svag varme indtil løgene er glasklare. Tilsæt hvidvin og kog i 5-6 minutter. Kom derefter perlebyg og cirka halvdelen af grøntsagsbouillonen i gryden. Kog i 5-6 minutter.

Skyl ris og kom i kogekaret. Kog videre under omrøring. Tilsæt bouillon efterhånden som risene suger væsken. Når risene lige nøjagtigt er møre så stop kogningen, men lad rørearmen køre videre. Rør osten og olivenolien ned i gryden og smag til med salt og peber.

Ottoen skal være meget flydende, nærmest ligesom frisklavet havregrød. Juster konsistensen lige inden spisetid med mere væske. 

Ærtesalat med bacon og gulerødder

Rist baconen i ovnen ved 150 grader til det er sprødt, men ikke tørt. Damp eller kog ærterne i kort tid, afkøl dem hurtigt. Kør de skrællede gulerødder i tynde lange strimler på en køkkenmaskine, og kom dem i koldt vand, så de bliver knasende sprøde. 

Vend ærter, bacon og persille med citronsaft og olivenolie.

Ved servering

Otto skal laves lige op til servering. Anret ”ottoen” med ærtesalat og de knasende gulerødder på toppen.

Opskriften indgår i disse retter