Hvide bønner med pasta, og sort peber

Billede
Hvide bønner med pasta, og sort peber

Hvide bønner med pasta, og sort peber

Dette er en dejlig cremede bønne- og pastasalat, som kan toppes med alverdens ting
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
8.20
Portioner
20

Ingredienser

Hvide bønner, tørrede
700 g
Pasta
700 g
Olivenolie
100 g
Løg, finthakket
300 g
Hvidløg, finthakket  
20 g
Kogevand
1 liter
Vesterhavsost, revet groft
150 g
Parmesan, revet
150 g
Citron, saft
Salt & Peber

Sådan gør du

Kog de udblødte bønner i rigeligt letsaltet vand i ca. 40-60 minutter, til de er møre. Når bønnerne er kogt færdige, så sæt pastaen over at koge i rigeligt letsaltet vand. 

Mens pastaen koger, så rist peber i en stor gryde i ca. 30 sekunder. Tilsæt olivenolie, løg og hvidløg, og sautér dem under hyppig omrøring i ca. 5 minutter. Pastaen bør nu være kogt færdig. 

Tilsæt de bønnerne og pastaen og noget af kogevandet fra pastaen i gryden med løg og hvidløg. Kog det ind i ca. 10-15 minutter. Der skal være så meget vand tilbage, at retten bliver cremet som mac'n'cheese. Tilsæt begge slags ost, og rør rundt til konsistensen er cremet. Smag til med salt og evt. mere peber og citronsaft.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
705 kJ
Kulhydrater
20,3 gram
Proteiner
8,1 gram
Fedtstof
5,3 gram

Opskriften indgår i disse retter

Krydrede limabønner med pasta, sort peber og bagte squash

Indeholder
Gluten, Mælk, Æg