Kalkun-linseragout

Billede
Kalkun-linseragout

Kalkun-linseragout

Denne rustikke ragout er lavet med kalkun og linser. Når kødet braiserer længe nok, falder det fra hinanden og kan bruges i denne form for rustikke kødsauce. Riv parmesan ovenpå for et ekstra skud salt og umami.
Måltidstype
Skolemad
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Portioner
20

Ingredienser

Linser, røde eller brune
250 g
Kogevand, fra linserne
1250 g
Kalkun, overlår, i tern
800 g
Løg, hakket
300 g
Hvidløg, revet
40 g
Gulerødder, i tern
500 g
Blegselleri, i tern
375 g
Flåede tomater 
1250 g
Tomatpuré
125 g
Æblecidereddike
100 g
Oregano
2 g
Rosmarin, frisk, hakket
10 g
Chili, tørret
Olivenolie
360 g
Salt & Peber
Parmesan, revet

Sådan gør du

Kog linserne for sig selv i rigeligt letsaltet vand, i ca. 15 minutter, indtil de er møre.
Brun kødet enten i en kipsteger eller i ovnen med rapsolie, salt og peber. Det er vigtigt for smagen, at kødet brunes godt.  

Varm olien op i et kogekar, gerne under omrøring, eller i en gryde. Rist løg og hvidløg til de begynder at brune. Kom gulerødder, blegselleri, flåede tomater, tomatpuré, æblecidereddike, de tørre krydderier, rosmarin og det brunede kød i gryden. Smag til med chili. Kog op og tilsæt vand. Simrekog i 45-60 minutter til kødet er helt mørt og falder fra hinanden eller trevler. Pisk eller rør gerne i gryden, så kødet falder lidt fra hinanden. Mangler der væske undervejs, så tilsæt en smule, men saucen må gerne koge lidt ind undervejs. 

Tilsæt de kogte linser, så saucen bliver tæt og fyldig. Smag til med salt, peber, æblecidereddike og godt med olivenolie

Servér retten med god pasta (gerne pappardelle) og revet parmesan.

Opskriften indgår i disse retter