Kalkun-linseragout
Kalkun-linseragout
Ingredienser
Sådan gør du
Kog linserne for sig selv i rigeligt letsaltet vand, i ca. 15 minutter, indtil de er møre.
Brun kødet enten i en kipsteger eller i ovnen med rapsolie, salt og peber. Det er vigtigt for smagen, at kødet brunes godt.
Varm olien op i et kogekar, gerne under omrøring, eller i en gryde. Rist løg og hvidløg til de begynder at brune. Kom gulerødder, blegselleri, flåede tomater, tomatpuré, æblecidereddike, de tørre krydderier, rosmarin og det brunede kød i gryden. Smag til med chili. Kog op og tilsæt vand. Simrekog i 45-60 minutter til kødet er helt mørt og falder fra hinanden eller trevler. Pisk eller rør gerne i gryden, så kødet falder lidt fra hinanden. Mangler der væske undervejs, så tilsæt en smule, men saucen må gerne koge lidt ind undervejs.
Tilsæt de kogte linser, så saucen bliver tæt og fyldig. Smag til med salt, peber, æblecidereddike og godt med olivenolie
Servér retten med god pasta (gerne pappardelle) og revet parmesan.