Knust kartoffel med chorizo, dadler og appelsindressing

Billede
Knust kartoffel med chorizo, dadler og appelsindressing

Knust kartoffel med chorizo, dadler og appelsindressing

En spansk-marrokansk fortolkning af biksemad med dadlernes sødme og en intens chorizosmag.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
4.70
Portioner
20

Ingredienser

Knuste kartofler

Kartofler, skrællet, hele
4000 g
Olivenolie
125 g (1½ dl)
Spidskommen, stødt
10 g
Paprika, stødt
5 g
Salt & Peber
Mandler
200 g

Chorizo, grønkål og dadler

Chorizo, i tern
400 g
Hvidløg
6 fed
Olivenolie
50 g
Grønkål, stok og blade, snittet
1000 g
Dadler, i kvarte
500 g
Salt & Peber

Appelsindressing

Honning
80 g
Olivenolie
100 g
Dijonsennep
20 g
Citron, saft og skal
2 stk
Appelsiner, saft og skal
4 stk
Salt & Peber

Sådan gør du

Knuste kartofler og mandler

Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 5-10 minutter, så de stadig har bid. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Giv alle kartofler et tryk, så de knuses.

Hæld olivenolien over kartoflerne, og drys med spidskommen, paprika, salt og peber. Bag kartoflerne i ca. 10-12 minutter ved 180 grader.

Bag mandlerne i ca. 10-15 minutter ved 150 grader, hak dem groft.

Chorizo, grønkål og dadler

Steg chorizoen og hvidløg i olivenolien i ca. 5 minutter, uden at hvidløget branker. Tilsæt grønkålsstilkene og dadler, og steg i 1-2 minutter. Tilsæt grønkålsbladene, og steg under omrøring, til bladene falder lidt sammen. Smag til med salt og peber.

Appelsindressing

Bland honning, olie, sennep, saft- og skal fra appelsinerne og citronerne sammen, og smag til med salt og peber.

Ved servering

Servér på et fad eller en flad tallerken den knuste kartoffel med chorizo, kål og dadler, hæld appelsindressingen over.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
666 kJ
Kulhydrater
16,9 gram
Proteiner
4,0 gram
Fedtstof
7,8 gram

Opskriften indgår i disse retter

Knust kartoffel med chorizo, dadler og appelsindressing

Knust kartoffel med chorizo, dadler og appelsindressing

Indeholder
Nødder