Knust kartoffel med chorizo, dadler og appelsindressing
Knust kartoffel med chorizo, dadler og appelsindressing
Ingredienser
Knuste kartofler
Chorizo, grønkål og dadler
Appelsindressing
Sådan gør du
Knuste kartofler og mandler
Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 5-10 minutter, så de stadig har bid. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Giv alle kartofler et tryk, så de knuses.
Hæld olivenolien over kartoflerne, og drys med spidskommen, paprika, salt og peber. Bag kartoflerne i ca. 10-12 minutter ved 180 grader.
Bag mandlerne i ca. 10-15 minutter ved 150 grader, hak dem groft.
Chorizo, grønkål og dadler
Steg chorizoen og hvidløg i olivenolien i ca. 5 minutter, uden at hvidløget branker. Tilsæt grønkålsstilkene og dadler, og steg i 1-2 minutter. Tilsæt grønkålsbladene, og steg under omrøring, til bladene falder lidt sammen. Smag til med salt og peber.
Appelsindressing
Bland honning, olie, sennep, saft- og skal fra appelsinerne og citronerne sammen, og smag til med salt og peber.
Ved servering
Servér på et fad eller en flad tallerken den knuste kartoffel med chorizo, kål og dadler, hæld appelsindressingen over.