Kødsauce af kylling, bacon, tomat og grøntsager

Billede
Kødsauce af kylling, bacon, tomat og grøntsager

Kødsauce af kylling, bacon, tomat og grøntsager

Helt klassisk kødsauce med et twist af klimakærlighed, hvor oksekødet er erstattet med kyllingekød. Vi har tilsat bacon, som tilfører saucen en røget smag samt en masse grøntsager, som bidrager med bid og fylde i retten.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
6.20
Portioner
20

Ingredienser

Bacon, i tern
150 g
Kyllingekød, hakket
600 g
Løg, hakket
350 g (3 stk)
Hvidløg, finthakket  
12 g (2 fed)
Gulerødder, finthakket
500 g
Blegselleri, finthakket
500 g
Chili, stødt
4 g (1 tsk)
Oregano, tørret
1 g (1 tsk)
Timian, tørret
12 g (4 spsk)
Rosmarin, frisk, hakket
12 g (4 spsk)
Tomatpuré
100 g
Flåede tomater 
1500 g
Æbleeddike
Sukker
Salt & Peber
Parmesan, revet
Serveres som drys

Sådan gør du 

Steg bacon i ca. 2-3 minutter, til den har taget lidt farve. Steg kyllingekødet i rapsolie - evt. i ovnen ved 225 grader i et par minutter - til kødet har fået godt med farve.

Steg løg, hvidløg, gulerødder, blegselleri, chili, oregano, timian og rosmarin, og tilsæt tomatpuré, flåede tomater og den stegte bacon og kylling. Lad det simrekoge i ca. 25-30 minutter. Smag til med sukker, salt og peber, og justér smagen med lidt eddike og konsistensen med vand, hvis der er behov.

Serveres med parmesan som drys

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
232 kJ
Kulhydrater
3,7 gram
Proteiner
4,9 gram
Fedtstof
2,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Pasta med kødsauce af kylling, bacon, tomat og grøntsager

Pasta med kødsauce af kylling, bacon, tomat og grøntsager

Indeholder
Mælk, Æg, Gluten