Kokos-boghvedegrød med æbler, abrikoser og gulerødder

Billede
Kokos-boghvedegrød med æbler, abrikoser og gulerødder

Kokos-boghvedegrød med æbler, abrikoser og gulerødder

Du kan servere alskens lækre ting på toppen af denne silkebløde boghvedegrød, som har en mild kokossmag. Kombinationen af frisk og tørret frugt samt et lidt anderledes indslag fra guleroden er dejlig.
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Morgenmad
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
8.10
Portioner
20

Ingredienser

Vand
8 dl
Sødmælk
2 liter
Boghvedeflager
400 g
Kokosmel
200 g
Salt
Æbler, i tern
300 g
Abrikoser, tørrede, i tern
200 g
Gulerod, revet fint
300 g
Kokosmel
75 g

Sådan gør du

Kom vandet i gryden, og lad det koge op. Tilsæt mælken, og bring det forsigtigt i kog. Tilsæt boghvedeflager og kokosmel under omrøring, og bring forsigtigt i kog igen. Den skal nu simre i ca. ½ time. Husk at røre i gryden jævnligt. Smag til med salt.



Boghvedeflager kan suge meget væske, så justér evt. konsistensen inden servering med mere sødmælk eller vand, hvis grøden er blevet for tyk. Det er vigtigt, at konsistensen er lind og blød.

Bag kokosmelet ved 180 grader i ca. 10 minutter, til det er gyldenbrunt.

Kom æbler, abrikoser, kokos og gulerødder i hver sin skål, og server dem ved siden af den lune grød, så børnene selv kan komme drys på.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
486 kJ
Kulhydrater
13,2 gram
Proteiner
3,4 gram
Fedtstof
5,3 gram

Opskriften indgår i disse retter

Kokos-boghvedegrød med æbler, abrikoser og gulerødder

Kokos-boghvedegrød med æbler, abrikoser og gulerødder

Indeholder
Gluten, Mælk