Kokos-boghvedegrød med æbler, abrikoser og gulerødder
Billede
Kokos-boghvedegrød med æbler, abrikoser og gulerødder
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Morgenmad
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
8.10
Portioner
20
Ingredienser
Vand
8 dl
Sødmælk
2 liter
Boghvedeflager
400 g
Kokosmel
200 g
Salt
Æbler, i tern
300 g
Abrikoser, tørrede, i tern
200 g
Gulerod, revet fint
300 g
Kokosmel
75 g
Sådan gør du
Kom vandet i gryden, og lad det koge op. Tilsæt mælken, og bring det forsigtigt i kog. Tilsæt boghvedeflager og kokosmel under omrøring, og bring forsigtigt i kog igen. Den skal nu simre i ca. ½ time. Husk at røre i gryden jævnligt. Smag til med salt.
Boghvedeflager kan suge meget væske, så justér evt. konsistensen inden servering med mere sødmælk eller vand, hvis grøden er blevet for tyk. Det er vigtigt, at konsistensen er lind og blød.
Bag kokosmelet ved 180 grader i ca. 10 minutter, til det er gyldenbrunt.
Kom æbler, abrikoser, kokos og gulerødder i hver sin skål, og server dem ved siden af den lune grød, så børnene selv kan komme drys på.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
486 kJ
Kulhydrater
13,2 gram
Proteiner
3,4 gram
Fedtstof
5,3 gram
Opskriften indgår i disse retter
Kokos-boghvedegrød med æbler, abrikoser og gulerødder
Indeholder
Gluten, Mælk