Kold grød med bær

Billede
Kold grød med bær

Kold grød med bær

Kold grød giver rigelige muligheder for variation. Grøden kan spises både eftermiddag og morgen, og den skal laves dagen i forvejen. Brug, hvad I har i køleskabet. I stedet for græsk yoghurt kan I bruge yoghurt naturel, og blåbær udskiftes med andre bær.
Måltidstype
Måltid i KKFO
Indeholder
Gluten
Mælk
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Portioner
20

Ingredienser

DAG 1

Havregryn, grovvalsede
500 g.
Æblemost
1 liter
Citron, saft
1 stk
Kanel, stødt 
1 tsk.
Kardemomme, stødt  
2 knivspids

DAG 2

Græsk yoghurt
8 dl
Æbler
6 stk
Hasselnødder
50 g.
Blåbær
200 g.

Sådan gør du

DAG 1

Bland havregryn, æblemost, citronsaft, kanel og kardemomme i en skål.
Læg låg på, og lad det trække i køleskabet til dagen efter.

DAG 2

Halvér æblerne, fjern kernehusene, og riv æblerne groft.
Hak hasselnødderne. Kom 2/3 i grøden, og gem resten til topping.
Rør yoghurt og de revne æbler i havregrynsblandingen.

Servér grøden med blåbær, myntesukker og drys med de hakkede hasselnødder.

Opskriften indgår i disse retter

Kold grød med bær og myntesukker

Kold grød med bær og myntesukker

Indeholder
Gluten, Mælk, Nødder