Krydret øllebrød
Billede
![Krydret øllebrød](/sites/default/files/styles/hero_desktop/public/2022-11/Meyers-K%C3%B8benhavns-Kommune-Photo-Martin-Kaufmann_DSC5792.jpg?itok=XH6LtX4W)
Krydret øllebrød
Måltidstype
Morgenmad
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
3.60
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Rugbrød
1350 g
Vand
2 liter
Sukker
180 g
Hvidtøl
1,2 liter
Kanel, stødt
30 g
Fennikelfrø, knust
30 g
Appelsiner, saft og skal
250 g
Sådan gør du
Sæt gryden med brød og væde over blusset, og bring den i kog. Kog forsigtigt under omrøring i ca. 10 minutter, til brødet er næsten kogt helt ud. Tilsæt nu sukker, krydderier, appelsinskal- og saft, og kog øllebrøden i yderligere 5 minutter, til brødet er helt opløst, og øllebrøden er jævn.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
358 kJ
Kulhydrater
16,3 gram
Proteiner
1,7 gram
Fedtstof
0,5 gram
Opskriften indgår i disse retter
![Krydret øllebrød med bær og ristede hasselnødder](/sites/default/files/styles/recipe_teaser/public/2022-11/Meyers-K%C3%B8benhavns-Kommune-Photo-Martin-Kaufmann_DSC5792_0.jpg?itok=TlSJpPUj)
Krydret øllebrød med bær og ristede hasselnødder
Indeholder
Gluten, Nødder