Krydret tomatsuppe med bønner og kørvel
Billede
Krydret tomatsuppe med bønner og kørvel
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Sommer
Vinter
Klimatal
20.90
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Løg, hakket
200 g
Hvidløg, hakket
30 g
Flåede tomater
3500 g
Grøntsagsbouillon
1,5 liter
Sortøjebønner, tørrede
240 g
Sukker
20 g
Æbleeddike
40 g
Olivenolie
150 g
Chilipulver
10 g
Spidskommen, stødt
20 g
Kørvel, grofthakket
100 g
Salt & Peber
Sådan gør du
Kassér udblødningsvandet fra bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 40-60 minutter, til de er møre. Dræn, og sæt til side.
Rist løg og hvidløg i olivenolie, uden de tager farve. Tilsæt chili og spidskommen, og lad det stege kort. Tilsæt flåede tomater og grøntsagsbouillon, og kog ved svag varme i 15-20 minutter.
Kom bønnerne i suppen, kog op, og smag til med sukker, æbleeddike, salt og peber.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
221 kJ
Kulhydrater
4,5 gram
Proteiner
1,8 gram
Fedtstof
2,8 gram
Alkohol
0,0 gram
Opskriften indgår i disse retter
Krydret tomatsuppe med bønner, kørvel og gratineret brød
Indeholder
Gluten, Mælk