Krydret tomatsuppe med bønner og kørvel
Billede
              
  Krydret tomatsuppe med bønner og kørvel
Måltidstype
          Frokost i dagtilbud
              Årstid/hovedingrediens
          Efterår
          Sommer
          Vinter
              Klimatal
              20.90
          Dagen før
Udblød de sortøjede bønner i rigeligt vand natten over.
Ingredienser
Løg, hakket
      
            200 g
      
      Hvidløg, hakket
      
            30 g
      
      Flåede tomater 
      
            3500 g
      
      Grøntsagsbouillon
      
            1,5 liter
      
      Sortøjebønner, tørrede
      
            240 g
      
      Sukker
      
            20 g
      
      Æbleeddike
      
            40 g
      
      Olivenolie
      
            150 g
      
      Chilipulver 
      
            10 g
      
      Spidskommen, stødt
      
            20 g
      
      Kørvel, grofthakket
      
            100 g
      
      Salt & Peber
      
      Sådan gør du
Kassér udblødningsvandet fra bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 40-60 minutter, til de er møre. Dræn, og sæt til side.
Rist løg og hvidløg i olivenolie, uden de tager farve. Tilsæt chili og spidskommen, og lad det stege kort. Tilsæt flåede tomater og grøntsagsbouillon, og kog ved svag varme i 15-20 minutter. 
Kom bønnerne i suppen, kog op, og smag til med sukker, æbleeddike, salt og peber. 
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
              221 kJ
          Kulhydrater
              4,5 gram
          Proteiner
              1,8 gram
          Fedtstof
              2,8 gram
          Alkohol
              0,0 gram
          Opskriften indgår i disse retter
Krydret tomatsuppe med bønner, kørvel og gratineret brød
Indeholder
        Gluten, Mælk