Krydret tomatsuppe med bønner og kørvel

Billede
Krydret tomatsuppe med bønner og kørvel

Krydret tomatsuppe med bønner og kørvel

Suppen er rustik med hele sortøjebønner i. Ønsker du et mere ensartet udtryk, kan du blende bønnerne i suppen. Det gør den cremet og nemmere at spise for mindre børn.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Sommer
Vinter
Klimatal
20.90
Portioner
20

Ingredienser

Løg, hakket
200 g
Hvidløg, hakket
30 g
Flåede tomater 
3500 g
Grøntsagsbouillon
1,5 liter
Sortøjebønner, tørrede
240 g
Sukker
20 g
Æbleeddike
40 g
Olivenolie
150 g
Chilipulver 
10 g
Spidskommen, stødt
20 g
Kørvel, grofthakket
100 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Kassér udblødningsvandet fra bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 40-60 minutter, til de er møre. Dræn, og sæt til side.

Rist løg og hvidløg i olivenolie, uden de tager farve. Tilsæt chili og spidskommen, og lad det stege kort. Tilsæt flåede tomater og grøntsagsbouillon, og kog ved svag varme i 15-20 minutter. 

Kom bønnerne i suppen, kog op, og smag til med sukker, æbleeddike, salt og peber. 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
221 kJ
Kulhydrater
4,5 gram
Proteiner
1,8 gram
Fedtstof
2,8 gram
Alkohol
0,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Krydret tomatsuppe med bønner, kørvel og gratineret brød

Krydret tomatsuppe med bønner, kørvel og gratineret brød

Indeholder
Gluten, Mælk