Kuller i stuvning af kartofler, grønkål og timian

Billede
Kuller i stuvning af kartofler, grønkål og timian

Kuller i stuvning af kartofler, grønkål og timian

Kuller er en fisk af torskefamilien og hører til de ikke-truede arter. Du kan også bruge mørk- eller lyssej, hvis du vil variere fisken.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Klimatal
7.10
Portioner
20

Ingredienser

Kartofler, i tern
1500 g
Grønkål, fintsnittet
1000 g
Løg, i tern
300 g (3 stk)
Æbleeddike
1 dl
Æblemost
1 dl
Timian, friskhakket
40 g
Fiskebouillon
1 liter
Piskefløde 38%
4 dl
Majsstivelse
75 g
Kuller, i fileter á 60 g
1200 g
Neutral olie
75 g
Salt & Peber

Sådan gør du 

Svits løg i olie, uden at de tager farve. Hæld eddike og æblemost på, og kog det ind, til halvdelen er kogt væk. Hæld fiskebouillon og fløde ved, rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand, og jævn saucen - den skal ikke være for tyk. Kom kartoffeltern og kål i saucen. Kom timian i, og hæld saucen op i et passende ildfast fast. Læg fiskestykkerne ovenpå, og drys fisken med salt og peber.

Bag ved 150 grader i 15-18 minutter.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
288 kJ
Kulhydrater
7,1 gram
Proteiner
5,3 gram
Fedtstof
4,4 gram
Alkohol
0,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Kuller i stuvning af kartofler, grønkål og timian

Kuller i stuvning af kartofler, grønkål og timian

Indeholder
Mælk