Kyllingekødsovs bagt med låg af kartoffelmos
Billede

Kyllingekødsovs bagt med låg af kartoffelmos
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Indeholder
Mælk
Klimatal
4.00
Portioner
10
Ingredienser
Kyllingesovs
Kyllingesovs
1 portion
Kartoffelmos
bagekartofler, skrællede
1 kg
Mælk
1,5 dl
Smør
25 g
Salt
Samling
Rasp
20 g
Sådan gør du
Kartoffelmos
Kog kartofler i vand uden salt i ca. 20-30 minutter, til de er møre.
Si vandet fra, og lad kartoflerne dampe af.
Mos kartoflerne med et piskeris, mens kartoflerne stadig er varme.
Tilsæt mælk og smør, og pisk indtil mosen er ensartet.
Smag til med salt.
Samling og bagning
Kom kødsovs i bunden af et ovnfast fad. Læg kartoffelmos ovenpå som låg, og drys til sidst med rasp.
Stil fadet i ovnen og bag retten ved 180 grader i ca. 25-30 minutter, indtil overfladen er gylden.
Servér retten lun.
TIP
400 g af kartoflerne kan erstattes af grøntsager som knoldselleri, blomkål eller gulerod.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
336 kJ
Kulhydrater
9,7 gram
Proteiner
3,5 gram
Fedtstof
2,7 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter