Kyllingekødsovs bagt med låg af kartoffelmos

Billede
Kyllingekødsovs bagt med låg af kartoffelmos

Kyllingekødsovs bagt med låg af kartoffelmos

Her bages kyllingekødsovsen under et låg af cremet og sprød kartoffelmos. Du kan være foran ved at bruge kødsovs fra din fryser, samle retten om aftenen og bage den næste formiddag, inden retten skal serveres.
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Indeholder
Mælk
Klimatal
4.00
Portioner
10

Kyllingesovs

Find opskriften på kyllingesovs her

Ingredienser

Kyllingesovs

Kyllingesovs
1 portion

Kartoffelmos

bagekartofler, skrællede
1 kg
Mælk
1,5 dl
Smør
25 g
Salt

Samling

Rasp
20 g

Sådan gør du

Kartoffelmos

Kog kartofler i vand uden salt i ca. 20-30 minutter, til de er møre.
Si vandet fra, og lad kartoflerne dampe af.
Mos kartoflerne med et piskeris, mens kartoflerne stadig er varme.
Tilsæt mælk og smør, og pisk indtil mosen er ensartet.
Smag til med salt.

Samling og bagning

Kom kødsovs i bunden af et ovnfast fad. Læg kartoffelmos ovenpå som låg, og drys til sidst med rasp.
Stil fadet i ovnen og bag retten ved 180 grader i ca. 25-30 minutter, indtil overfladen er gylden.

Servér retten lun.

TIP

400 g af kartoflerne kan erstattes af grøntsager som knoldselleri, blomkål eller gulerod.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
336 kJ
Kulhydrater
9,7 gram
Proteiner
3,5 gram
Fedtstof
2,7 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter