Kyllingelasagne med ricotta og spinat

Billede
Kyllingelasagne med ricotta og spinat

Kyllingelasagne med ricotta og spinat

Lasagnen er på listen over de mest klassiske livretter. I denne version har vi skiftet oksekødet ud med kylling og linser. Den cremede sauce af spinat og ricotta giver yderligere grønt mellem lagene og erstatter bechamelsaucen.
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Forår
Klimatal
9.10
Portioner
20

Ingredienser

Kødsovs

Grønne linser, tørrede
360 g
Løg, hakket
600 g
Hvidløg, hakket
28 g
Knoldselleri, revet
720 g
Gulerødder, finthakket
720 g
Rosmarin, tørret
8 g
Oregano, tørret
16 g
Balsamico, mørk
160 g
Tomatpuré
160 g
Hakkede tomater
1600 g
Vand
1000 g

Cremet spinat med ricotta

Ricotta
800 g
Fløde
200 g
Løg
160 g
Spinat
800 g
Muskatnød, revet
Salt & Peber

Samling

Pastaplader
800 g
Mozzarella, revet
300 g

Sådan gør du

Kødsovs med kylling og grønne linser

Kog linserne i 15-20 minutter, indtil de er møre. Hak alle grøntsager på en foodprocessor.
Steg kyllingen af ved høj varme i neutral olie i en gryde (eller på kipstegeren).
Tilsæt løg, hvidløg, selleri, gulerødder, rosmarin og oregano. Lad grøntsagerne stege igennem indtil de falder let sammen, og tilsæt så balsamico, tomatpuré, hakket tomat og vand.
Kog retten igennem i 15-20 minutter indtil retten er kogt lidt ind og grøntsagerne er møre. Lad de grønne linser koge med de sidste 5 minutter. Juster retten med ekstra vand, hvis den er for tæt. Smag til med salt og peber.

Cremet spinat med ricotta til låg

Blend ricotta, fløde og æg og smag til med salt, peber og muskatnød. Sauter spinaten ved høj varme, indtil den falder sammen. Vend spinaten med ricottamassen. Hvis du bruger spinat fra frost, skal du halvere mængden af spinat.

Samling og bagning

Kom lidt tomatsauce i bunden af en gastrobakke. Fordel et lag pastaplader ovenpå, dernæst et lag sovs mere, pastaplader, sovs og slut af med et lag plader.
Til sidst fordeles den cremede ricotta-spinatsovs på toppen som låg. Drys med ost på toppen.
Bag lasagnen ved 180 grader i 35-45 minutter, indtil pastapladerne er møre og lasagnen gylden på toppen.

Opskriften indgår i disse retter