Kyllingelasagne med ricotta og spinat
Kyllingelasagne med ricotta og spinat
Ingredienser
Kødsovs
Cremet spinat med ricotta
Samling
Sådan gør du
Kødsovs med kylling og grønne linser
Kog linserne i 15-20 minutter, indtil de er møre. Hak alle grøntsager på en foodprocessor.
Steg kyllingen af ved høj varme i neutral olie i en gryde (eller på kipstegeren).
Tilsæt løg, hvidløg, selleri, gulerødder, rosmarin og oregano. Lad grøntsagerne stege igennem indtil de falder let sammen, og tilsæt så balsamico, tomatpuré, hakket tomat og vand.
Kog retten igennem i 15-20 minutter indtil retten er kogt lidt ind og grøntsagerne er møre. Lad de grønne linser koge med de sidste 5 minutter. Juster retten med ekstra vand, hvis den er for tæt. Smag til med salt og peber.
Cremet spinat med ricotta til låg
Blend ricotta, fløde og æg og smag til med salt, peber og muskatnød. Sauter spinaten ved høj varme, indtil den falder sammen. Vend spinaten med ricottamassen. Hvis du bruger spinat fra frost, skal du halvere mængden af spinat.
Samling og bagning
Kom lidt tomatsauce i bunden af en gastrobakke. Fordel et lag pastaplader ovenpå, dernæst et lag sovs mere, pastaplader, sovs og slut af med et lag plader.
Til sidst fordeles den cremede ricotta-spinatsovs på toppen som låg. Drys med ost på toppen.
Bag lasagnen ved 180 grader i 35-45 minutter, indtil pastapladerne er møre og lasagnen gylden på toppen.