Madbrød med små tomater og mozzarella
Billede
Madbrød med små tomater og mozzarella
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
6.60
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser (1 fad)
Vand, koldt
4 dl
Gær
10 g
Salt
10 g (2 tsk)
Hvedemel
400 g
Fuldkornshvedemel
100 g
Mozzarella, revet
150 g
Tomater, små, i halve
200 g
Sådan gør du
Bland vand, gær, hvedemel, fuldkornshvedemel og salt sammen, og ælt i 10 minutter på røremaskine, indtil dejen slipper siderne.
Læg dejen i en bøtte, og lad den hæve 2-3 timer på køkkenbordet eller 12 – 24 timer på køl.
Vend dejen ud i en olieret bradepande eller gastrobakke med bagepapir.Tryk dejen flad med olierede hænder.
Prik tomater og mozzarella ned i dejen, og fordel olivenolien over dejen. Bag brødet i en opvarmet ovn ved 200 grader til det bliver gyldent og er gennembagt.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
724 kJ
Kulhydrater
27,6 gram
Proteiner
7,6 gram
Fedtstof
2,9 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter