Madbrød med små tomater og mozzarella

Billede
Madbrød med små tomater og mozzarella

Madbrød med små tomater og mozzarella

Et simpelt madbrød med gode råvarer er svært at slå. Opskriften her er med cremet mozzarella, der flyder elegant ud over det sprøde brød og saftige tomater, der tilføjer lidt syre til den cremede ost.
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
6.60
Portioner
20

Ingredienser (1 fad)

Vand, koldt
4 dl
Gær
10 g
Salt
10 g (2 tsk)
Hvedemel
400 g
Fuldkornshvedemel
100 g
Mozzarella, revet
150 g
Tomater, små, i halve
200 g

Sådan gør du

Bland vand, gær, hvedemel, fuldkornshvedemel og salt sammen, og ælt i 10 minutter på røremaskine, indtil dejen slipper siderne.



Læg dejen i en bøtte, og lad den hæve 2-3 timer på køkkenbordet eller 12 – 24 timer på køl.



Vend dejen ud i en olieret bradepande eller gastrobakke med bagepapir.Tryk dejen flad med olierede hænder.



Prik tomater og mozzarella ned i dejen, og fordel olivenolien over dejen. Bag brødet i en opvarmet ovn ved 200 grader til det bliver gyldent og er gennembagt.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
724 kJ
Kulhydrater
27,6 gram
Proteiner
7,6 gram
Fedtstof
2,9 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter