Müsliboller med havreflager og rosiner

Billede
Müsliboller med havreflager og rosiner

Müsliboller med havreflager og rosiner

Müsliboller kan spises både morgen og eftermiddag. Rosinerne kan udskiftes med tranebær, nødder eller andet, der tilsætter knas som müsli.
Måltidstype
Måltid i KKFO
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20

Ingredienser

Vand, koldt
1,1 liter
Gær
12 g frisk gær (eller 25 g hvis de skal bages samme dag)
Honning
30 g
Hvedemel
1160 g
Fuldkornshvedemel
240 g
Salt
30 g
Havreflager
120 g
Rosiner
100 g

Sådan gør du 

DAG 1
Bland vand, gær, honning, hvedemel, fuldkornshvedemel og salt i en røremaskine. Ælt ved laveste hastighed et par minutter, og skru så hastigheden op til lige under 
maksimum. Dejen æltes, til den har samlet sig omkring dejkrogen og slipper røreskålens sider.

Tilføj rosiner og havreflager og ælt det sammen ved laveste hastighed, indtil flagerne og rosiner er jævnt fordelt.

Pensl en skål eller beholder med neutral olie og hæld dejen i. Læg låg på beholderen og lad den hvile på køkkenbordet en times tid. Sæt dernæst beholderen på køl natten over.

DAG 2
Flyt beholderen fra køl til køkkenbordet imens ovnen varmes op til 250°. 

Drys et tyndt lag mel på køkkenbordet, og vend forsigtigt dejen ud på hovedet. Drys et tyndt lag mel på toppen af dejen.

Hak dejen ud i 30 stykker, undlad at rulle og trykke på dejen. Flyt dem til en bageplade med bagepapir.

Sæt straks bollerne i ovnen, og bag dem i 12-15 minutter. De skal være gyldne på toppen.

Opskriften indgår i disse retter