Müsliboller med havreflager og rosiner
Müsliboller med havreflager og rosiner
Ingredienser
Sådan gør du
DAG 1
Bland vand, gær, honning, hvedemel, fuldkornshvedemel og salt i en røremaskine. Ælt ved laveste hastighed et par minutter, og skru så hastigheden op til lige under
maksimum. Dejen æltes, til den har samlet sig omkring dejkrogen og slipper røreskålens sider.
Tilføj rosiner og havreflager og ælt det sammen ved laveste hastighed, indtil flagerne og rosiner er jævnt fordelt.
Pensl en skål eller beholder med neutral olie og hæld dejen i. Læg låg på beholderen og lad den hvile på køkkenbordet en times tid. Sæt dernæst beholderen på køl natten over.
DAG 2
Flyt beholderen fra køl til køkkenbordet imens ovnen varmes op til 250°.
Drys et tyndt lag mel på køkkenbordet, og vend forsigtigt dejen ud på hovedet. Drys et tyndt lag mel på toppen af dejen.
Hak dejen ud i 30 stykker, undlad at rulle og trykke på dejen. Flyt dem til en bageplade med bagepapir.
Sæt straks bollerne i ovnen, og bag dem i 12-15 minutter. De skal være gyldne på toppen.