Nordisk ramensuppe med squash, hvide bønner, halve kogte æg og friterede løg
Nordisk ramensuppe med squash, hvide bønner, halve kogte æg og friterede løg
Dagen før
Ingredienser
Suppe
Halve æg
Topping
Sådan gør du
Suppe
Kog de udblødte bønner i rigeligt letsaltet vand i 40-60 minutter, til de er møre. Dræn og sæt til side.
Kog kartoflerne i letsaltet vand i 13-15 minutter, til de er møre. Halvér dem.
Steg løg, hvidløg og timian i olie i en gryde - det må gerne få godt med farve. Tilsæt de kogte bønner, grøntsagsbouillon og gærflager. Kog op, og smag til med æbleeddike og salt.
Kom de kogte, halverede kartofler i suppen inden servering.
Halve æg
Kog æggene smilende i ca. 6 minutter, og halvér dem.
Topping
Klargør squash og løg. Du kan med fordel skære løgene på pålægsmaskinen eller på robotten på skæreblad nr. 2. Hvis du ikke presser låget ned i løgene, mens robotten kører, får du de tyndeste skiver.
Varm olien op i en høj gryde, til olien når ca. 175 grader. Vend skiverne af løg i melet, og frituresteg løgene lidt ad gangen, til de bliver brune og sprøde. Tag op med hulske, og læg på fedtsugende papir.