Nudelsalat med kål, ristet tofu, jordnødder og masser af urter

Billede
Nudelsalat med kål, ristet tofu, jordnødder og masser af urter

Nudelsalat med kål, ristet tofu, jordnødder og masser af urter

En kold nudelsalat som er god at lave på en mandag - tilbered nudlerne om fredagen, så er det hurtigt at blande på dagen. Du kan sagtens variere med andre kåltyper og nødder.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Nødder
Æg
Årstid/hovedingrediens
Forår
Klimatal
6.40
Portioner
20

Ingredienser

Nudelsalat

Ægnudler
1000 g
Spidskål, fintsnittet
1000 g
Forårsløg, fintsnittet 
300 g
Sukkerærter, snittet groft
500 g
Ingefær, revet
60 g
Lime, saft
200 g
Sød chilisauce
75 g
Sesamolie
225 g
Brun farin
175 g
Neutral olie
50 g
Teriyaki
50 g

Topping

Tofu, i tern
1250 g
Hvedemel
50 g
Neutral olie
Peanuts, finthakket
100 g
Koriander, grofthakkede
75 g
Persille, grofthakket
50 g

Sådan gør du

Nudler

Kom nudlerne i en stor skål, og hæld kogende vand over nudlerne, så det dækker. Lad nudlerne trække i 13-15 minutter, til de er møre. Sigt vandet fra, og afkøl nudlerne i koldt vand. Sigt vandet fra.

Kom kålen i en bakke som kan tåle ovnvarme, og krydr med lidt salt. Bag i 8-10 minutter ved 180 grader, til spidskålen er let mør. Vend kålen sammen med nudlerne, forårsløg og sukkerærter.

Rør ingefær, limesaft, sød chilisauce, sesamolie, brun farin, neutral olie og teriyaki sammen til en marinade, og vend den med nudlerne og grønsagerne.

Topping

Vend tofuen med mel, og steg ternene af et par omgange i olie. De skal være godt gyldne. Smag til med salt og peber.

Anret salaten med tofu, kom ristede peanuts, urter eller lidt kål på toppen.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
636 kJ
Kulhydrater
18,0 gram
Proteiner
4,9 gram
Fedtstof
6,5 gram

Opskriften indgår i disse retter

Nudelsalat med kål, ristet tofu, jordnødder og masser af urter

Nudelsalat med kål, ristet tofu, jordnødder og masser af urter

Indeholder
Gluten, Nødder, Æg