Okonomiyaki - japansk æggekage med lynstegt spidskål og hoisinsauce
Billede
Okonomiyaki - japansk æggekage med lynstegt spidskål og hoisinsauce
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Forår
Sommer
Klimatal
5.70
Portioner
20
Ingredienser
Hvedemel
400 g
Majsstivelse
40 g
Bagepulver
15 g
Grøntsagsbouillon
1 liter
Spidskål, fintsnittet
750 g
Spinat
300 g
Forårsløg, fintsnittet
300 g
Æg
800 g
Fløde 38%
2 dl
Salt & Peber
Rapsolie
100 g (1 dl)
Mayonnaise
400 g
Hoisinsauce
300 g
Forårsløg, fintsnittet
100 g
Chilisauce
Sesamfrø, lyse
Koriander, grofthakkede
Sådan gør du
Bland mel, majsstivelse og bagepulver sammen med grøntsagsbouillon til en glat masse.
Damp kål, spinat og forårsløg i et par minutter enten i ovn eller i en gryde. Sigt væsken fra, og vend det ned i melblandingen. Kom æggene i dejen sammen med fløden og smag til med salt og peber.
Smør grundigt ovnfaste fade med raspolie, kom æggemassen i fadene, og bag i ovnen ved 175 grader i 20-25 minutter, til æggekagen er flot gylden og fast, og temperaturen er 75 grader.
Du kan også stege din okonomiyaki på pande, hvis du vil det.
Topping
Servér æggekagen med forårsløg og striber af mayonnaise, hoisinsauce og evt. lidt chilisauce, sesam og koriander.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
557 kJ
Kulhydrater
6,3 gram
Proteiner
6,1 gram
Fedtstof
8,7 gram
Opskriften indgår i disse retter
Okonomiyaki - japansk æggekage med lynstegt spidskål og hoisinsauce
Indeholder
Gluten, Mælk, Æg