Pad Krapow

Billede
Pad Krapow

Pad Krapow

Pad Krapow betyder “hellig basilikum” på thai, og det er netop denne, der giver retten sin karakteristiske smag og duft. Man møder retten overalt i gadekøkkenerne i Bangkok i mange forskellige versioner og med forskellige nuancer af det søde og stærke.
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Skaldyr
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Portioner
20

Ingredienser

Kikærter, tørrede
400 g
Vand
Grønne bønner, i stykker á 2 cm
825 g
Kylling, hakket
800 g
Aubergine, revet groft
1000 g
Rapsolie
til stegning
Løg, hakket
400 g
Hvidløg
30 g
Rød chili, frisk, finthakket
1 stk
Soyasauce
150 g
Fiskesauce
100 g
Østerssauce
200 g
Sukker
tilsmagning
Forårsløg, snittet
350 g
Thaibasilikum
30 g
Citronsaft
tilsmagning

Sådan gør du 

Kog kikærterne i letsaltet vand i ca. 45 minutter, indtil de er møre. Dræn vandet fra kikærterne, og gem evt. lidt af vandet til bouillon til saucen.

Damp eller blancher bønnerne kort, så de får en flot grøn farve, men stadig er sprøde. Køl dem straks ned i koldt vand.

Rist kylling og aubergine i rapsolie på en kipsteger ved høj varme. Det skal brune, blive ristet og gyldent. Rør grundigt undervejs, så det deles i mindre stykker og ikke klumper for meget.

Tilsæt løg og hvidløg, og steg videre, indtil det begynder at få farve. Smag til med chili efter smag, og tilføj kikærterne. Rist det hele godt igennem under omrøring i 3-5 minutter.

Rør sojasauce, fiskesauce, østerssauce, en smule sukker efter smag og lidt af kogevandet fra kikærterne (eller lidt vand) sammen, og glaser stir fryen med blanding, men kun med så meget, at det fordeles jævnt i retten og hænger ved, men at retten ikke svømmer i væske.

Vend lige inden servering retten med forårsløg (gem lidt til pynt), thaibasilikum og grønne bønner, og smag til med citronsaft.

Opskriften indgår i disse retter